Web3'ün 2030'a Kadar Web2'nin Yerini Alabilir
Bu Rapora Göre Web3'ün 2030'a Kadar Web2'nin Yerini Alması Muhtemel
Ethereum'un kurucusu Gavin Wood, Web3 teriminden çok uzun zaman önce bahsetmedi ve o zamandan beri dünya asla eskisi gibi olmadı. Web3'ün temel önermesi, her şeyin göz önünde bulundurulması ve dikkate alınmasıyla birlikte, çok daha merkezi olmayan ve muhtemelen çok daha verimli hale gelmek için blok zincir teknolojisinden yararlanacak olan internetin güncellenmiş bir versiyonu olmasıdır. Ancak, önümüzdeki on yılda Web3'ün sözde Web2'nin yerini alması ne kadar olasıdır?
Tüm bunlar söylenmiş ve artık ortadan kalkmışken, çoğu şirketin Web2'yi uygulamalar için standart işletim protokolü olarak en az 2030'a kadar kullanmaya devam edeceğini belirtmek önemlidir. Bu bilgi, Gartner tarafından yakın zamanda yayınlanan yepyeni bir rapordan geliyor.
Web3'ün ana avantajı, kullanıcılara verileri ve mahremiyetleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak kadar merkezi olmamasıdır. Bu, internet dünyasında çok fazla merkezileşme meydana geldiğinde, kullanıcılara şu anda alışkın olduklarından daha fazla mahremiyet sağlama potansiyeline sahip olabilecek türden bir şey olduğu için bu büyük bir çekişme.
Bu, gücü internet şirketlerinden alabilir ve bunun yerine onları, herhangi bir bireyin sahip olamayacağı bir şey olan protokolün kendisine güvenmesi gereken sıradan insanların eline verebilir.
Web3, şu anda Web2'de yaygın olan birçok sorunu kesinlikle çözerken, insanların şu anda ve özellikle işletmelerin az ya da çok alıştığı durumu değiştirmek için bu yeterli görünmüyor. Daha yeni platformlar, ağlar ve iş modelleri büyük olasılıkla Web3 platformunda oluşturulacak ve kuruluşların eski ürünlerinin %25'i aynı şeyi yapabilir. Bununla birlikte, çeşitli sektörlerdeki büyük oyuncular, insanların çevrimiçi olarak birbirleriyle nasıl bağlantı kurabileceklerinde devrim yaratma potansiyeline sahip olmasına rağmen, şu anda Web3 ile o kadar ilgilenmiyor gibi görünüyor.