Microsoft, Parallels Desktop aracılığıyla M1 ve M2 SOC ile Mac'lerde Windows 11'i destekliyor

Microsoft, Parallels Desktop aracılığıyla M1 ve M2 SOC ile Mac'lerde Windows 11'i destekliyor

Microsoft, Parallels Desktop sanallaştırma yazılımı aracılığıyla Apple'ın M1 ve M2 dokümanlarıyla donatılmış Mac bilgisayarlarda Windows 11 Pro ve Enterprise çalıştırmanın mümkün olduğunu belirten bir belge yayınladı.

Microsoft, Parallels Deskop sürüm 18 yöntemini kullanarak, Windows 11 Pro ve Windows 11 Enterprise'ın Arm sürümlerini, Apple'ın söz konusu sistemleriyle donatılmış Mac bilgisayarlarda sanal bir ortamda çalıştırmayı "yetkili bir çözüm" olarak tanımlıyor.

Microsoft, Windows 11'in Arm sürümlerinin her türlü donanım, oyun ve uygulama için sorunlara neden olabilecek sınırlamaları olduğunu söylüyor. Örneğin, DirectX 12 desteklenmiyor. OpenGL sürüm 3.3 veya daha üstünü kullanan ya da Windows 11-Arm PC'ler için üretilmemiş anti-hile sürücülerine dayanan oyunlar ve uygulamalar çalışmayacaktır. Ayrıca, üçüncü taraf şirketlerin belirli anti-virüs yazılımları da yüklenemez. Ayrıca, Windows Mağazasında bulunan 32bit-Arm uygulamaları M1 veya M2 soketli Mac bilgisayarlar tarafından desteklenmeyecektir.

Windows 11'i Apple dokümanlarıyla Mac'te kullanmanın başka bir yolu daha var: Windows 365 Cloud PC hizmeti. Bunlar bulutta barındırılan ve tam uygulama uyumluluğu sunan sanal makinelerdir. Bu hizmet için aylık bir ücret alınmaktadır.

Parallels, Windows uygulamalarının ve masaüstlerinin Mac'lerde kullanılmasına olanak tanıyan iyi bilinen bir sanallaştırma yazılımıdır. Apple'ın da kendi çözümü Boot Camp var. Bu, kullanıcıların macOS ve Windows arasında geçiş yapmasına olanak tanır, ancak Boot Camp, Apple'ın sosyal ağlarına sahip Mac'lerde kullanılamaz. Bu da Windows kullanmak isteyen kullanıcılar için sanallaştırma yazılımını tek seçenek haline getiriyor.