Hindistan, Google, Facebook ve Diğer Büyük Teknoloji Devlerinin Haber Yayıncılarının İçeriğini Kullanarak Ödeme Yapmasını Amaçlıyor
Bu hareketle Hindistan hükümeti, Avustralya'da ve bir dereceye kadar Avrupa Birliği'nde halihazırda benimsenmiş bir duruşu izleyecektir.
Google, Apple, Microsoft ve Facebook gibi büyük teknoloji devleri, orijinal içeriklerini kullanmaları için yakında Hintli yayıncılara olduğu kadar dijital yayıncılara da bir bedel ödemeye başlayacak. Bu hareketle Hindistan hükümeti, Avustralya'da ve bir dereceye kadar Avrupa Birliği'nde halihazırda benimsenmiş bir duruşu izleyecektir.
BT ve Elektronik Devlet Bakanı Rajeev Chandrasekhar'a göre, hükümet bu değişikliği gerçekleştirmek için BT yasalarında revizyon yapmayı düşünüyor.
Bakan, "Hint medya şirketlerini dezavantajlı bir konuma getiren Büyük Teknoloji uzmanları tarafından şu anda kullanılan dijital reklamcılık üzerindeki pazar gücü, yeni yasallaştırmalar ve kurallar bağlamında ciddi bir şekilde incelenen bir konudur" dedi. Hindistan zamanları.
Yeni yasa uygulanırsa, Big Tech şirketlerini orijinal içeriklerini kullanarak elde ettikleri gelirin bir kısmını dijital haber yayıncılarına ödemeye zorlayacak.
Google, içeriklerini platformunda kullanmaları için Almanya, Fransa ve diğer AB ülkelerinde 300'den fazla yayıncıya ödeme yapmak için şimdiden anlaşmalar imzaladı.
Kanada hükümeti ayrıca, dijital haber yayıncıları ve aracı platformlar arasında gelir paylaşımında adaleti sağlamak için bu yılın başlarında bir yasa çıkardı.
Bu yılın Mart ayında, Hindistan Rekabet Komisyonu (CCI), Hindistan çevrimiçi haber medyası pazarında haber yönlendirme hizmetleri ve Google Adtech Hizmetleri ile ilgili hakim durumunu kötüye kullandığı için Google'a yönelik şikayetler hakkında soruşturma açılmasını emretti.
Hint Gazeteler Derneği'ne (INS) göre, medya evleri Google tarafından toplanan toplam reklam geliri ve reklam gelirinin yüzde kaçının medya kuruluşlarına aktarıldığı konusunda karanlıkta tutuluyor.
CCİ, ilk bakışta, hakim durumun kötüye kullanılmasına ilişkin bu iddiaların 2002 tarihli Rekabet Yasası'nın kapsamına girdiğini ve Ek Genel Müdür tarafından ayrıntılı bir soruşturma yapılması gerektiğini tespit etti.