Bu Android Kötü Amaçlı Yazılımı, İzin Verirseniz Telefonunuzu Rastgele Silecektir!

Bu Android Kötü Amaçlı Yazılımı, İzin Verirseniz Telefonunuzu Rastgele Silecektir!

Android işletim sisteminde yeni güvenlik zaafiyeti keşfedildi. Yeni zaafiyet telefon verilerini siliyor.

İşletim sistemleri ve uygulamaların yanı sıra kötü amaçlı yazılımların da güncellendiğini biliyor muydunuz? Bu talihsiz bir durum çünkü kötü amaçlı yazılımları daha da tehlikeli hale getiriyor. Bleeping Computer'a göre, BRATA olarak bilinen kötü amaçlı yazılım, GPS izleme, birden fazla bağlantı kanalı kullanma yeteneği ve cihazdan kötü amaçlı yazılım saldırısının tüm belirtilerini silen fabrika ayarlarına sıfırlama yeteneği dahil olmak üzere en son yinelemesiyle yeni özellikler ekledi ( tüm verilerle birlikte).

BRATA adlı çok tehlikeli kötü amaçlı yazılım, kurbanın telefonunun fabrika ayarlarına sıfırlama yapmasına neden olabilir.

Bu, İngiltere, Polonya, İtalya, İspanya, Çin ve Latin Amerika'daki e-bankacılık kullanıcılarına doğru yol aldığı bildirilen çok tehlikeli bir kötü amaçlı yazılımdır. Farklı ülkelerde bulunan ve farklı bankalara saldıran ve farklı bankacılık müşterileri için kaosa neden olan farklı BRATA türleri vardır. Yine de, dağıtılan BRATA türünden bağımsız olarak, verilerinizin silinmesi tehdidi korkutucu olabilir ve korkmuş kullanıcıları Android telefonlarını normalden daha sık yedeklemeye zorlayabilir.

bu-android-kotu-amacli-yazilimi-izin-verirseniz-telefonunuzu-rastgele-silecektir.jpg

Güvenlik uzmanları, yeni GPS izleme özelliğinin amacının ne olduğundan emin değiller, ancak rapor, "Yeni kötü amaçlı özelliklerin en ürkütücüsü fabrika ayarlarına sıfırlama yapılmasıdır" şeklindeki değerlendirmemizle aynı fikirde. Fabrika ayarlarına sıfırlama, bir telefonun güvenliğinin ihlal edilmesi ve sahte bir işlemin tamamlanması gibi belirli zamanlarda gerçekleşir.

Fabrika ayarlarına sıfırlama, kötü amaçlı yazılım tarafından saldırganların kimliğinin keşfedilmesini önlemek için bir kapatma anahtarı olarak kullanılır. Ancak raporun belirttiği gibi, kurban tarafından tutulan verilerin göz açıp kapayıncaya kadar silinebileceği anlamına geliyor. Ve BRATA, masum insanların bankacılık kimlik bilgilerini çalmak veya engellemek isteyen birkaç Android bankacılık truva atından sadece biridir.

Kendinizi bu kötü amaçlı yazılımın kurbanı olmaktan kurtarmanın en iyi yolu, "iğrenç" görünen web sitelerinden APK'ları yan yana yüklemekten kaçınmaktır ve Android kullanıcıları yalnızca Google Play Store'dan uygulama yüklemeye devam etmelidir (dürüst olmak gerekirse, bu her zaman olmaz telefonunuzu taze ve kötü amaçlı yazılımlardan uzak tutun). Bakın, bunu sık sık söylediğimizi biliyoruz ama bundan bir kez daha bahsedebilir ve okuyucunun dikkatini çekebilirsek belki bir tek kişiyi bile telefonuna saldırmaktan kurtarabiliriz. Aşina olmadığınız bir geliştiriciden bir uygulama yüklemeden önce yorumlar bölümüne bakın ve kırmızı bayraklar olup olmadığına bakın.

Google Play Store veya App Store'daki uygulamalara bağlı kalın

Bunlar, bir kullanıcının uygulamanın düzgün çalışmadığını veya yüklendikten sonra uygulama simgesinin kaybolduğunu ya da çok fazla reklam olduğunu belirten bir yorumu olabilir. Böyle bir şey görürseniz uygulamayı yüklemeyin. Aranacak başka bir şey de, yüklemeye çalıştığınız uygulamalardan gelen izin istekleridir.

Raporda gösterilen bir örnek, iSecurity adlı bir uygulama için, telefonun kullanıcısından cihazın "Tüm verileri sil" işlemine izin vermesi için izin isteyen bir izin isteğini göstermektedir. Bunu kabul etmek "Fabrika verilerine sıfırlama işlemi gerçekleştirerek telefonun verilerini uyarı yapmadan siler." Dürüst olmak gerekirse millet, ekrana dikkat etmediğiniz sürece, ne tür bir telefon sahibi bir uygulamaya rastgele fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak için izin verir?

Android telefonunuza yüklemek istediğiniz bir uygulamanın, uygulamanın telefonunuzun, uygulamanın "temel işlevi" ile hiçbir ilgisi olmayan bir bölümüne erişmesine izin verecek bir izni onaylamanızı istediğini fark ederseniz, durun izlerinizde ve uygulama kurulumunu iptal edin; ellerin havada çığlık atarak kaç. Belki de bu son kısım gereksizdir.

Başka bir iyi fikir, telefonunuzun pil kullanımını ve ağ trafiğini izlemek ve "arka planda çalışan kötü amaçlı işlemler"i gösterebilecek açıklanamayan zirveleri aramaktır. Telefonunuza yüklediğiniz uygulamalara, hatta Google Play Store'dan ve evet, hatta App Store'dan yüklediğiniz uygulamalara yakından bakmak her zaman iyi bir fikirdir.