Malatya'nın Yedikçe Yedirten Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi! Kiraz Yaprağı Sarması Malzemeleri Nedir, Nasıl Pişirilir?

Malatya'nın Yedikçe Yedirten Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi! Kiraz Yaprağı Sarması Malzemeleri Nedir, Nasıl Pişirilir?

Meşhur yaprak sarmasını bir de yöresel tarifle deneyin. Tadına doyum olmaz parmak boyutunda incecik sarma lezzeti kiraz yaprağında aromatik bir tat oluşturuyor. Yedikçe yediren bu lezzetli tarif için tüm detaylar püf noktaları ile haberimizde…

Nisan ve Mayıs ayı sonunda toplanarak Haziran ayının ilk haftasında artık pazara düşen kiraz yaprakları klasik dut yaprağına göre daha hassas ve narindir. Kiraz yaprağı vücuda sağlıkta sunar. Hepatit A yönüyle güçlü bir şifa deposu olan Kiraz yaprağı damar tıkanıklığı problemine de iyi geliyor. Yağ yakma sürecini hızlandıran Kiraz yaprağı kilo verme döneminde fayda sağlıyor. Vücutta oluşan romatizmal ağrılara da iyi geliyor.

KİRAZ YAPRAĞI SARMASI TARİFİ MALZEMELERİ

500 gram kiraz yaprağı
Bir su bardağı köftelik bulgur
Bir su bardağı kırma bulgur
Bir yemek kaşığı un

Sos Malzemeleri

3 adet kuru soğan
150 gram tereyağı
1 adet yumurta
2 kilo yoğurt

KİRAZ YAPRAĞI SARMASI TARİFİ YAPILIŞI

Hazır halde toplanan kiraz yaprakları üzerine sıcak su dökülerek 5 dakika kapalı bir kapta bekletilir. Geniş bir kabın içerisine köftelik bulgur ve kırma bulgur alınarak üzerine sıcak su eklenir. Islatılarak 15 dakika pişmesi beklenir. Bulgur üzerine bir kaşık un ve bir kaşık tuz ilave edilerek yoğurmaya başlanır. Kiraz yaprakları süzülür, saplarından tek tek ayıklanır. Kiraz yaprağının parlak olan kısmı alt kısma gelecek şekilde ayarlanır. Bulgur parçaları konularak ince ince sarılmaya başlanır. Sarılan her bir yaprak tek tek tencere içerisine dizilir. Tüm yapraklar sarıldığında üzerine bir tabak ters çevirerek konulur. Pişme sırasında havaya kalkmasını önlemek için tedbir alınır. Üzerine ısıtılmış et suyu ya da normal su ilave edilir kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yapraklar pişerken tencere içerisine yoğurt, yumurta ve un alınarak çırpınmaya başlanır. Ateşin altı yakılarak pişirilmeye başlayan bu malzemenin kesilmemesi için sürekli karıştırılır. Ardından kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kare şeklinde doğranan soğanlar tereyağı ile birlikte karamelize hale getirilir. Pişen kiraz sarması kaynamaya devam eden yoğurt sosu içerisine döküldükten sonra 10 dakika pişmeye bırakılır. Yoğurt sosu içerisinde pişirilen kiraz yaprakları kepçe yardımıyla tabağa alınarak servisi hazır hale getirilir. Servis edilirken üzerine tereyağında kavrulmuş soğan dökülerek süslenebilir.

Yemek Haberleri