Davet Sofralarının vazgeçilmezi: İç Pilavlı Tavuk Dolma Tarifi Nasıl Pişirilir?

Davet Sofralarının vazgeçilmezi: İç Pilavlı Tavuk Dolma Tarifi Nasıl Pişirilir?

İç pilavlı tavuk dolma tarifi, özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Bu nefis yemek, hem görünümüyle hem de lezzetiyle herkesi etkileyecek bir tarif. İç pilavın tavuk etiyle buluştuğu bu özel yemek, özel günlerde veya davet sofralarında konuklarınıza sunabileceğiniz harika bir seçenektir. Bu tavuklu tarif, sizi uzun hazırlık süreçleriyle uğraştırmadan, kolayca lezzetli bir yemeğe kavuşturacak. Şimdi, bu özel yılbaşı yemeği tarifinin inceliklerini keşfetmeye hazır mısınız? Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan iç pilavlı tavuk dolma tarifi, lezzeti ve şıklığı ile herkesi etkileyen bir yemektir. Bu özel tarif, özellikle yılbaşı gibi özel günlerde veya sevdiklerinizi ağırladığınız herhangi bir özel akşamda masanıza zarafet ve tat katmak için ideal bir seçenek olan bu yılbaşı tarifi, hem sunumuyla hem de lezzetiyle damakları şenlendirirken, özel günlerinizi unutulmaz kılacak. Şimdi, bu muazzam yılbaşı yemeği tarifinin inceliklerini keşfetmeye hazır mısınız?

MALZEMELER

1 küçük boy tam tavuk
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
3 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
50 gram badem
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 su bardağı kaynar su

TARİF

Soğanları ve sıvı yağı pembeleşene denk kavurun.
Yıkadığınız ve 10 dakika tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve soğana ekleyin. Bademleri de ekleyip kavurun. Üzümleri ekleyin ve pişirin.
Kaynar suyu ekleyin ve pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın. Bütün tavuğa pilavı doldurun. Tavuğun derisinin alt kısmına ve üzerine tereyağı sürün, açık olan kısımları kürdan ile kapatın. Temiz bir ip ile bacaklarını da bağlayın.

Fırını 180 derecede ısıtın. Islattığınız yağlı kağıt ile tavuğu kaplayın. Fırın kabına aldığınız ve yağlı kağıt ile sardığınız tavuğu fırına koyun ve üzeri kızarana dek pişirin.

Yemek Haberleri