Durum böyle olmasına rağmen, Microsoft nihayet Windows 11 ile bu laneti kırmış gibi görünüyor ve StatCounter'dan alınan veriler, benimsenme oranının çok yavaş da olsa arttığını gösteriyor.
Tüm bunlar söylendikten ve artık aradan çıktıktan sonra, Windows 10'un pazar payının %70'in altına düşerek %69,77'ye ulaştığını belirtmek önemlidir. Bu arada, Windows 11 %16,12'lik bir pazar payına ulaştı, bu da kullanıcıların işletim sisteminin en son yinelemesine güncelleme yaptıklarını gösteriyor. Ancak, Windows 11'in pazar payı yalnızca %0,67 oranında artmıştır. Bu da bazı kullanıcıların diğer işletim sistemlerine geçtiğini ve özellikle Mac OS'un popüler bir seçim olduğunu gösteriyor.
İlginç bir şekilde, birçok Windows kullanıcısının her şey göz önünde bulundurulduğunda ve hesaba katıldığında Windows 7'ye geri dönebileceği görülüyor. Bu işletim sistemi %10,24 pazar payı ile üçüncü sırada yer alıyor ve yaklaşık 0,62 puanlık bir artışla %10 sınırını aşmış durumda. Bu durum, Microsoft'un Windows 7'ye desteğini kesmesine rağmen gerçekleşmiştir; bu da Windows 7'nin kullanımını aksi durumda olabileceğinden daha az etkili hale getirebilir.
Merceği akıllı telefonları da kapsayacak şekilde genişletirsek, en popüler işletim sistemi unvanı aslında Android'e ait. Pazarda %43,37'lik bir paya sahip olan Android'in ardından Windows %29,24'lük bir pay elde ediyor. iOS ise %17,25 ile üçüncü sırada yer alıyor. Tüm bu işletim sistemlerinin pazar paylarında marjinal bir düşüş görülmüştür ve bunun neden meydana geldiği şu anda bilinmemektedir.
Kullanıcı göçü gizemli bir olgu olabilir ve neyin neden olduğunu tam olarak anlamak genellikle aylar hatta bazen yıllar alır. Ne olursa olsun, Windows 11 ve 7, 2022'de pazar paylarının arttığını gören tek işletim sistemlerinden ikisi.