WhatsApp yeni kararı resmen DUYURDU: 1 Kasım'dan itibaren o telefonlarda WhatsApp çalışmayacak!

WhatsApp yeni kararı resmen DUYURDU: 1 Kasım'dan itibaren o telefonlarda WhatsApp çalışmayacak!

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, android cihazlara ilişkin büyük bir güncellemeye gidiyor. Uygulamada yapılan değişikliklere adapte olamayan telefonları sistemden çıkaracak olan META, 1 Kasım 2024 tarihi itibarıyla WhatsApp uygulamasının açılmayacağı telefonları açıkladı.

Dünyanın tamamında kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda aldığı karar ile uygulamayı yalnızca Android 5.0 ve üzeri işletim sistemine sahip telefonların kullanabileceğini duyurmuştu.

Bu süreçte birçok yeni güncellemeye giden ve farklı özellikleri devreye alan WhatsApp, android telefonlar için söz konusu minimum sistem gereksinimi şartını 6.0 sürümüne çekmeye hazırlanıyor.

UYGULAMADAN ETKİLENECEK TELEFONLAR KISITLI TUTULACAK

Her ne kadar META tarafından alınan bu karar başlangıçta kullanıcıları paniğe sürüklese de, 'Marsmallow' ismi ile duyurulan Android 6.0 sürümünün 2015 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatmakta fayda var. Günümüzde kullanılan akıllı telefonların tamamına yakını, bu yıldan sonra üretildiği için, yapılacak değişiklik oldukça kısıtlı bir kitleyi etkilemiş olacak.

Buna karşın yakın zamanda IOS için de bir güncellemeye gitmesi beklenen WhatsApp'ın, yıl sonuna kadar Iphone 7 serisini sistemden atacağı öngörülmekte.

İşte 1 Kasım 2024 itibarıyla WhatsApp uygulamasının çalışmayacağı telefonlar

- Nexus 4

- Nexus 7

- Nexus 10

- HTC One M7

ROOT EDİLMİŞ TELEFONLARA YENİ KISITLAMA GELİYOR

Öte yandan çok sayıda kullanıcı, WhatsApp ya da üçüncü parti uygulamalarda daha fazla özelliğe erişebilmek için telefonuna 'root' adı verilen yüklemeyi yapmakta. Bu şekilde aynı telefonda onlarca WhatsApp uygulaması çalıştırılabilirken, Google'ın izin vermediği uygulamalara da erişim sağlanabiliyor.

Bu durumun güvenlik tehlikesi yarattığına dikkat çeken META, 'Root' işlemi uygulanmış telefonların çalışmasını engellemek için yeni bir güncellemeye gidileceğini duyurdu. WhatsApp uygulamasının yalnızca normal ayarlarda çalışacağını belirten uzmanlar, telefonuna 'root' işlemi uygulatmış kullanıcılara seslenerek, bu özelliğin devre dışı bırakılması çağrısında bulundu.

Teknoloji Haberleri Haberleri