Söz konusu şirket, Mitto adlı bir İsviçre firması ve birçok büyük teknoloji şirketi, 2FA kodlarının yanı sıra promosyon malzemeleri ve benzerlerini içeren metin mesajları göndermek için bunu kullanıyor. Tüm bunlar söylendikten ve artık yoldan çekildikten sonra, COO'larının gözetim firmalarının gizlice Twitter kullanıcılarını izlemelerine izin vererek onlara erişim izni verdiğine dair iddiaları keşfettikten sonra Twitter'ın artık şirketle çalışmayacağını açıkladığını belirtmek önemlidir.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta, Ilja Görelik adlı COO'nun tek başına hareket etmiş olma ihtimalinin tamamıyla mümkün olmasıdır. Mitto'nun Görelik'in amacının bu olduğunu kimsenin bilmediğini iddia eden bir basın açıklaması bunu tahmin edebilir. Ne olursa olsun, şirketin en üst düzeylerinden birinin özel kullanıcı verileriyle bu kadar yüzsüz olması kesinlikle iyiye işaret değil ve bu, çok yaygın olabilecek yaygın bir gizlilik ihlali kültürünün olduğunu gösteriyor. şirket.
Google, WhatsApp, Tencent ve Alibaba gibi şirketler, metin tabanlı iletişimleri için Mitto'yu kullanıyor ve bu iddialar, kesinlikle bu konudaki kararlarını ikinci kez tahmin etmelerini sağlayacak. Görelik şirketten kovulmuş olsa da, çok sayıda kullanıcı iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmaya devam etmekte tereddüt edeceğinden ve bu daha da büyük bir güvenlik krizi yaratabilecek olduğundan, üzerinde hala bir bulut asılı duruyor. çevrimiçi ortamda güvende kalması gerekir.