Sosyal Medya Sansürleri Yaygınlaşıp Ciddi Derecede Kötüleşiyor

Sosyal medya sansürü bu araştırmaya göre kötüleşiyor.

İnternet erişimi, kişilerin parmaklarının sadece birkaç dokunuşuyla bilgiye erişmelerini sağlamak gibi birçok avantajı beraberinde getiriyor. Pek çok insan, internete erişimi temel bir insan hakkı olarak görmeye başlıyor, çünkü bu, potansiyel olarak insanların para kazanmalarına ve aynı zamanda kendilerini daha önce hiç olmayan bir şekilde eğitmelerine izin verebilecek türden bir şey. teknolojik engeller ve sınırlamalar nedeniyle insanlık tarihinde daha önce mümkün olan.

Tüm bunlar söylenmiş ve artık yoldan çekilmişken, birçok dünya hükümetinin bunu gerçekten umursamadığını ve sosyal medya erişimini engellemeye çalıştığını belirtmek önemlidir. Bu, dünya için gerçekten büyük bir sorun olabilir ve fark edilen gerçekten talihsiz bir eğilim, dünyanın gördüğü sosyal medya sansürünün seviyesinin artması ve çok daha kötüye gitme ihtimalinin yüksek olmasıdır. daha iyi olmadan önce.

Bu bilgi, son yedi yıldır sosyal medya sansürüne dikkat çeken SurfShark'tan geliyor. Bu araştırma, BM tarafından tanınan 193 ülkenin tümünde internet erişiminin ve sosyal medyanın durumu hakkında bir analiz içeriyordu ve dikkat edilmesi gereken bir şey de, bunun genellikle belirli bilgilerin sosyal medyada yayılmasının engellenmesinin yanı sıra, kullanıcı kısıtlamasını da içermesidir. ilk etapta söz konusu sosyal medya sitelerine erişim, bu nedenle bu oldukça çeşitli bir konudur.

Sosyal medya sansürü söz konusu olduğunda en kötü suçlular genellikle Asya ve Afrika'daki ülkelerdir. Bu ülkelerin otoriter yöneticilere ve diktatörce yönetim rejimlerine sahip olma olasılığı biraz daha yüksektir. Bu tür hükümet biçimleri, devlete, uygun gördükleri şekilde internet erişimi sağlamak veya ortadan kaldırmak için ne yapmak istiyorsa yapması için serbestlik verir. Bu nedenle, hükümetlerin sosyal medyayı sansürlemesini ve sitelere erişimi engellemesini engelleyebilecek hiçbir yasal engel bulunmadığından, genellikle herhangi bir engel olmadan ilerlerler.

Bu verilerin ortaya çıkardığı gerçekten endişe verici bir başka şey de, şu anda var olan ülkelerin yaklaşık üçte birinde meydana gelen en azından bir tür sosyal medya engellemesi olduğudur. Bu tıkanıklıklar genellikle seçimler ve her türlü siyasi kargaşa gibi şeyler etrafında toplanıyor ve şu anda bir tür sosyal medya erişimini engelleyen veya alternatif olarak geçmişte bir noktada engellemiş olan 71 ülke var. Bu ülkelerin çoğu Asya ve Afrika'da, Güney Amerika'da da çok sayıda bulunuyor.

Bunların nasıl çalıştığına daha yakından bakacak olursak, Afrika ülkelerinin büyük çoğunluğunun vatandaşlarına sınırsız sosyal medya erişimine izin vermediği keşfedilebilir. Bazen bu, örneğin Cezayir'in öğrencilerin çalışmalarına odaklanabilmeleri için sınav döneminde sosyal medya erişimini engellemesi gibi durumlarda nispeten zararsız olabilir. Diğer durumlarda, Nijerya'nın yeni hükümet iktidara geldiğinde Twitter'ı yasaklamayı tamamlaması gibi daha ciddi olabilir.

Asya da bu konuda oldukça kötü bir suçlu. Belki de sosyal medya kullanımı açısından dünyanın en kötü ülkesi aslında Çin'dir çünkü bu ülke neredeyse tüm yabancı sosyal medya platformlarına erişimi engellemiştir. Korkunç internet hakları ihlallerinin bir başka örneği de Hindistan'da meydana geldi. Hindistan, bu bölgenin tartışmalı statüsünü askıya alan tartışmalı yeni bir yasayı kabul ettikten sonra, bu bölgenin sakinleri arasında yaygın protestolara neden olan tartışmalı Cammu ve Keşmir bölgesinde her türlü internet erişimini tamamen engelledi.

Pek çok hükümetin sosyal medyayı yasaklama konusunda kararlı olması, bunun ne kadar güçlü bir araç olabileceğinin güçlü bir göstergesi. Her türlü bilginin hızlı bir şekilde yayılmasına izin verir ve iktidarı sürdürmek için demir yumruğa güvenen çoğu hükümet, bundan pek de mutlu olmayacak ve mümkün olduğunda onu kısıtlamak isteyecektir.

Teknoloji Haberleri Haberleri