Gruba göre, kimse verileri satın almazsa, önümüzdeki Perşembe günü (28) yayınlanacak. Kendisiyle temasa geçildiğinde Sony IGN'e olayı araştırdığını söyledi ancak saldırının gerçekten gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda yorum yapmadı.
"Sony'nin tüm sistemlerini başarıyla ele geçirdik. Onları ele geçirmeyeceğiz! Verileri satacağız, çünkü Sony ödeme yapmak istemiyor. VERİLER SATILIK! HER ŞEYİ SATIYORUZ!" grubun saldırıyla ilgili resmi mesajı.
Yapılan ilk analizler, dosyaların ekran görüntülerinin, bilgisayar korsanlarının şirketin "tüm sistemlerine" girdiğini iddia etmek için verilerin yeterli olmayacağını gösterdiğine de işaret ediyor.
Belgelerin çoğunun Japonca olması, hangi birimlerin etkilendiğine dair bir gösterge olmamasına rağmen, saldırının hedefinin şirketin Japon bölümü olduğunu düşündürüyor. Sony'nin oyun, sinema ve tüketici elektroniği bölümleri olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Sony hacklerinin uzun geçmişi
Ransomed.vc, üyeleri muhtemelen Rusya ve Ukrayna'da bulunan, nispeten yeni kurulmuş bir fidye yazılımı çetesidir. Grubun sektördeki diğer çetelerle bağlantıları olduğu söyleniyor.
Eğer doğruysa, bu saldırı Sony'nin tarihinde siber suçluların karıştığı bir başka büyük saldırı olacak. PlayStation Network dijital mağazası ve çevrimiçi oyun platformu 2011 yılında ve 2014 Noel'inde çökertilmişti.
Ayrıca Sony Pictures'ın sunucuları, ülkenin başkanını hicveden bir komedi filminin yapımının ardından muhtemelen Kuzey Kore ile bağlantılı bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmiş ve verileri çalınmıştı.