Microsoft'un Activision Blizzard Teklifi İngiltere Antitröst Araştırmasıyla Karşı karşıya

Microsoft'un oyun yayıncısı Activision Blizzard'ı satın alması, rekabet düzenleyicilerinin Çarşamba günü 69 milyar dolarlık anlaşma için ilk soruşturma başlattığını söylediği İngiltere'de antitröst incelemesiyle karşı karşıya.

Microsoft'un oyun yayıncısı Activision Blizzard'ı satın alması, rekabet düzenleyicilerinin Çarşamba günü 69 milyar dolarlık anlaşma için ilk soruşturma başlattığını söylediği İngiltere'de antitröst incelemesiyle karşı karşıya.

Rekabet ve Piyasa Otoritesi, birleşmenin Birleşik Krallık'ta rekabette önemli bir azalmaya yol açıp açmayacağını araştırmaya başladığını söyledi.

ABD teknoloji devi, Ocak ayında Activision Blizzard'ı Nintendo'dan daha büyük bir video oyun şirketi yapacak bir anlaşmayla satın aldığını duyurdu, ancak rekabete aykırı etkileri hakkında sorular yöneltti.

Microsoft, Xbox oyun sistemini yaparken Activision, Guitar Hero ve World of Warcraft franchise dahil olmak üzere popüler video oyunları yarattı veya satın aldı.

Microsoft, incelemeyi beklediğini ve düzenleyicilerin anlaşmaya daha yakından bakmalarının uygun olduğunu düşündüğünü söyledi.

Microsoft'un kurumsal başkan yardımcısı ve genel danışmanı Liz Tanzi, hazırladığı bir açıklamada, oyun işimizi nasıl yürütmeyi planladığımız ve anlaşmanın neden oyunculara, geliştiricilere ve sektöre fayda sağlayacağına inandığımız konusunda net olduğumuzu söyledi. Düzenleyicilerden gelen soruları yanıtlamaya kararlıyız ve nihayetinde kapsamlı bir incelemenin anlaşmanın geniş bir güvenle tamamlanmasına yardımcı olacağına ve bunun rekabet için olumlu olacağına inanıyoruz.

İngiltere gözlemcisi, 20 Temmuz'a kadar ilgili taraflardan satın alma hakkında geri bildirim isteyecek ve 1 Eylül'e kadar soruşturmasını artırıp artırmamaya karar verecek.

Tanzi, şirketin anlaşmanın Temmuz ayında başlayan 2023 mali yılında beklendiği gibi kapanacağından emin olduğunu söyledi.

Rekabet ve Piyasa Otoritesi, büyük teknoloji birleşmelerini ve satın almalarını inceleme ve bazen önleme konusunda bir geçmişe sahiptir.

Bekçi, Microsoft'un konuşma tanıma şirketi Nuance'ı satın almak için yaptığı 16 milyar dolarlık anlaşmayı onayladı, ancak Facebook'un GIF paylaşım platformu Giphy'yi satın almasını engelledi ve animasyonlu görüntüler için rekabeti boğarak sosyal medya kullanıcılarına ve reklamverenlere zarar verdiğini söyleyerek anlaşmanın çözülmesini emretti.

Teknoloji Haberleri Haberleri