Intel'in kurucu ortağı ve eski CEO'su Gordon Moore 94 yaşında hayata veda etti. Moore, kurucu arkadaşı Robert Noyce ve ilk işe aldıkları Andy Grove'un da aralarında bulunduğu Intel Üçlüsünün hayatta kalan son üyesiydi. Moore ve Noyce, Fairchild Semiconductor'ın kurulmasına yardımcı olmadan önce transistörün ortak mucidi William Shockley ile birlikte çalışmışlardı. İkili 1968 yılında kendi başlarına yola çıktı ve sonunda Intel'e dönüşecek olan NM Electronics'i kurdu.
Bundan birkaç yıl önce, 1965 yılında Moore bilgisayarların minyatürleştirilmesini öngören bir makale yazdı. Daha doğrusu, entegre bir devre üzerindeki transistör sayısının her yıl iki katına çıkacağını ve bunun da teknolojide ilerlemeler sağlayacak daha küçük ve daha güçlü çiplerin yaratılmasına ve üretilmesine yol açacağını öngördü. Öngörüsü "Moore Yasası" olarak adlandırıldı ve takip eden yıllarda doğruluğu kanıtlandı. 1975 yılına gelindiğinde, transistörlerin ikiye katlanmasına ilişkin tahminini her iki yılda bir olarak ayarladı, ancak şimdi üst düzey yonga üreticileri Moore Yasası'nın hala geçerli olup olmadığı konusunda hemfikir değiller.
Moore 1979'da Intel'in yönetim kurulu başkanı ve CEO'su oldu ve 1987'de bu görevi bıraktı. Görünüşe göre Noyce ve Grove arasında arabuluculuk yaptı ve Intel'in bellek işine devam etmek yerine mikroişlemcilere odaklanmasına karar verenler de o ve Grove'du. Gerisi, dedikleri gibi, tarih oldu. Moore 2006 yılında Intel'deki görevlerinden tamamen ayrılmadan önce, eşiyle birlikte 5 milyar dolarlık fonla Gordon ve Betty Moore Vakfı'nı kurdu. Vakıf, çoğunlukla San Francisco Körfezi bölgesindeki çevre koruma çabalarını destekledi ve çeşitli eğitim kurumlarının bilim ve teknoloji bölümlerine bağışta bulundu.