Şirketin açıklamasına göre, Instagram Sans projesi onu küresel olarak erişilebilir kılmayı amaçlıyordu: "Yazı biçimini Arapça, Tayca ve Japonca da dahil olmak üzere küresel komut dosyalarına uyarlamak için dünyanın dört bir yanından dil uzmanlarıyla ortaklık kurduk."
Yazı tipi, uygulamanın logosunun kareler ve daireler kombinasyonundan veya Instagram'ın dediği gibi "sincap" dan ilham aldı. Instagram Sans, 2013'teki daha çağdaş güncellemeyle birlikte ilk markasının (2010) unsurlarını kullanmaya devam ediyor.
Bu nedenle Instagram Sans'ın üç ana varyasyonu vardır: Instagram Sans, basit bir sans serif yazı tipi; Konum için hikayelerde zaten kullanılan Instagram Sans Condensed; ve yaratıcı kıvrımlar ve dönüşlerle hemen hemen her harf için bir kişiliğe sahip olan Instagram Sans Headline.
Yeni yazı tipi, Hikayeler ve Makaralarda kullanılabilecek. Diğer yenilik, birkaç aylık testten sonra zaten bir gerçeklik olan ve platformun tüm kullanıcıları için yakında gelmesi gereken TikTok'a benzer tam ekran beslemesidir.
olumsuz tepkiler
Sosyal ağ bazı tasarım değişikliklerine uğradı ve kamuoyunda “gizli” hikayelerde olduğu gibi pek olumlu tepkiler almadı. Bu özelliği reklamcılık için kullanan birkaç Instagram içerik oluşturucusu, çalışmalarının izleyicilere teslim edilmeyeceğinden memnun değildi ve endişeliydi.