Kullanıcılar Instagram'da her gün farklı türde gönderiler görüyor, ancak takip ettikleri tüm kişi ve markalara eşit derecede önem vermiyorlar. İnsanlar ilgi alanlarına göre gönderileri görmek isterler ve platformun akışı üzerinde tam kontrol sahibi olmak isterler. Instagram için de önemlidir, çünkü kullanıcıların katılımını artırmaya yardımcı olur, bu nedenle platform, kullanıcıların belirli kişilere ve markalara öncelik vermesini sağlayacak bir özelliği test ediyor ve gönderileri, her açıldıklarında feed'de daha yüksek gösterilecek.
Platform, beslemelerini kontrol eden herkese en alakalı içeriği getirebilmesi için bir algoritma kullanır. Son zamanlarda, sosyal medya uygulaması araştırmacısı ve özellik avcısı olan Alessandro Paluzzi, yakında çıkacak olan “Favoriler” özelliği hakkında tweet attı. Paluzzi, bu seçeneğin nasıl çalışacağını gösteren iki ekran görüntüsü de paylaştı. Kullanıcılar, en sevdikleri hesaplarını belirli bir listeye ekleyebilecek, bu hesapları "Favoriler" olarak işaretledikten sonra, kullanıcılar her zaman gönderilerini/yaratıcılarını feed'lerinin en üstünde görecek. Bu, kullanıcılara her zaman istedikleri gerçek kontrolü verecek ve artık ilgisiz gönderileri görmek zorunda kalmayacaklar. Ancak platform, favori listenize eklemek için farklı hesapları önermeye devam edecektir.
"Favoriler" seçeneği, platform tarafından yaklaşık üç yıl önce başlatılan "Yakın Arkadaşlar" ile biraz ilgili. Bu, kullanıcıların hikayelerine öncelik uygulamak yerine kendi kişisel hikayelerini paylaşmalarını veya seçtikleri belirli kişilerle gönderi paylaşmalarını sağladı, sadece bu özelliği kendi özet akışlarında kullanıyorlar. Alessandro'nun keşifleri gerçekte oldukça sık ortaya çıktı, bu nedenle platformun kullanıcıların ne görmek istediklerini anlamalarına yardımcı olacağı için insanlar seçeneği kullanmaktan heyecan duyacaklar. Kesinlikle insanların ilgi alanları hakkında Instagram'a daha fazla veri sağlayacak, böylece platform algoritmasında da değişiklikler yapabilir. Daha önce Instagram algoritması, kullanıcıların ilgi alanları, zaman çizelgeleri, ilişkileri, sıklıkları, takipleri ve kullanımları dahil olmak üzere 6 faktöre göre çalışıyordu.