Şifreli bir İnternet bağlantısının çalışması için, İnternet'e bağlanacak olan web tarayıcısının veya yazılımın, korumalı bir İnternet bağlantısını sağlamak için belirli bir anahtarın değiş tokuş edilmesine izin veren güvenilir sertifikaların bir kaydına sahip olması gerekir.
Tüm bu süreçte kök sertifika depoları, uygun sertifikasyondan sorumlu yetkililerin bir listesini sağlayarak önemli bir rol oynar. Bu tür kaynaklardan sertifika alan web siteleri kullanıcılar tarafından daha güvenilir kabul edilecektir. Buradan yola çıkan teknoloji devi Google, mağazalarını Google Chrome 105 ile sunmayı planladığını belirtti.
Bağımsız bir kök mağaza fikri yeni bir fikir değil ve Mozilla da bir süre önce Firefox ile aynı şeyi yapmıştı.
Daha önce Chrome, Apple'ın iOS'u, Android veya Windows olabilen cihazın işletim sistemine bağlıydı. Bu endişelenecek bir şey gibi görünmeyebilir, ancak bunun arkasındaki geliştiriciler pek çok zorlukla yüzleşmek zorunda kaldı. Bu nedenle Mozilla, Google Chrome'dan çok önce inisiyatif aldı.
Bu adım atıldığında, Google artık cihazın işletim sistemine bağımlı olmayacak ve güvenilir bir bağlantı sağlamak için kullanıcı politikalarını belirleyebilecek. Google, tüm web açık anahtar altyapısı sürecine dahil olmak için CA sahipleriyle eşzamanlı olarak çalışmayı dört gözle bekliyor.
Google sertifikasyon prosedürünü herkes için daha uygulanabilir hale getirmeyi umarken, şirketin Web'i ele geçirmeye çalışması da beklenebilir. Zira neredeyse tüm diğer yeni teknolojiler çalışmaya başlamak için Google'ın desteğine ihtiyaç duyuyor,
Bağımsız kök mağazası 2 yıl önce duyurulmuştu, ancak o zaman bu fikir kamu desteği alamamıştı. Şimdi ise şirket, işletim sistemi politikalarına karşı gelmeyeceğini garanti altına aldı ve şimdi Chrome 105 aracılığıyla farklı işletim sistemlerinde kök mağazalarını tanıtmaya başladı.