Günlük 1,1 milyardan fazla kullanıcısı olan Çin'in en popüler sosyal medya platformu olan WeChat, hesapların kripto veya paraya çevrilemez token (NFT) ile ilgili hizmetlere erişim sağlamasını yasaklayan politikasını revize etti.
Raporlara göre, kripto ve NFT'lerin ihracına, ticaretine ve finansmanına dahil olan hesaplar yeni standartlar kapsamında kısıtlanacak veya yasaklanacak ve “yasadışı iş” kategorisine girecek.
Değiştirilen "Davranış Kuralları"nın 3.24. Bölümü, sanal para biriminin ihracına, ticaretine veya finansmanına katılan herhangi bir hesabın yansımalarla karşı karşıya kalacağını belirtir.
Belirli işlevler, kalıcı bir yasaklama olasılığıyla birlikte, tanımlanan hesaplar için kısıtlanacaktır.
NFT'lerin ikincil ticaretini sağlayan profiller de değiştirilen kurallara göre değiştirilen kurallara göre ele alınacaktır.
Hong Kong merkezli bir kripto haber yazarı Wu Blockchain (Colin Wu) hareketi not etti ve güncellenen kuralların ekran görüntüsünü paylaşırken tweet attı.
Tweet'e eklenen resme göre: "3.24 Sanal Para Birimi ve Dijital Koleksiyonların İşlem Davranışı."
Ayrıca, “Hesap numarası, aşağıdaki türlerle sınırlı olmamak üzere, işlem girişi, rehberlik, ihraç kanalı rehberliği vb. gibi sanal para birimine ihraç, işlem ve finansmanı içerir…”
“3.24.1 Sanal para birimi ile gerçek para birimi, sanal para birimi ve sanal para birimi arasındaki işlem ve takas işi; 3.24.2, sanal işlemler için bilgi aracılık ve fiyatlandırma hizmetleri sağlar; 3.24.3 token ihracı finansmanı ve sanal para türevleri ticareti ”diye ekledi.
Cezalar açısından, yeni politika, bu tür ihlaller tespit edildiğinde, WeChat kamu platformunun ihlal eden resmi hesapların bir süre içinde düzeltilmesini emredeceğini ve ciddiyetine bağlı olarak kalıcı hesap yasaklanana kadar hesabın bazı işlevlerini kısıtlayacağını belirtiyor. ihlallerden.
Platform, yasaklı hesapların bir blok zinciri işletmesiyle ortaklık sertifikası sunmasını gerektiriyor. Çin Siber Uzay İdaresi, blok zinciri organizasyonunu kaydetmeli ve onaylamalıdır.
Popüler Çin platformunun daha önce önemli sayıda NFT ile ilgili hesabı engellemiş olması dikkat çekicidir. Bu karar, Çin hükümetinin artan izlemesine yanıt olarak alındı.
NFT, sanat, müzik, video ve oyun içi şeyler gibi gerçek dünya unsurlarını temsil eden dijital bir varlıktır. Çevrimiçi olarak alınıp satılırlar ve genellikle diğer birçok kriptoyla aynı temel yazılımla kodlanırlar.
Çin hükümeti, ülkenin sanal dijital varlıklarının sesli bir rakibi oldu. Zaten kripto para birimlerinin kullanımını ve madenciliğini yasakladı. Diğer varlıklara dayalı NFT'ler bile yeniden satış limitlerine ve hediye kısıtlamalarına tabidir.
Nisan ayında Çin finans ve güvenlik kurumları, dijital varlıklarla ilişkili tehlikeleri azaltmayı amaçlayan bir kampanya başlattı. NFT pazarının gelecekte ısınabileceği ve bununla bağlantılı olarak kara para aklama gibi bazı gizli risklerin olduğu belirtildi.
Bununla birlikte, bu yılın Mart ayından bu yana, WeChat ve Ant grubuna ait WhaleTalk gibi popüler platformlar, düzenleyici netlik eksikliği ve bir Pekin baskısı korkusu nedeniyle NFT hizmetlerini ağlarından kaldırarak veya yasaklayarak teknolojiden uzaklaştı.
Ancak veriler, Çin'deki dijital toplama platformlarının sayısının 100'ün biraz üzerinde olduğu Şubat 2022'ye göre 5 kat artışla 500'ün üzerine çıktığını gösterdiğinden, değiştirilemez belirteçlerin veya NFT'lerin popülaritesinin arttığı bildiriliyor.
Yerel satış noktaları tarafından, NFT platformlarının sayısındaki hızlı artışın, ülkenin dijital koleksiyonlara artan ilgisiyle örtüştüğü bildirildi.