Tüm bunlar söylenmiş ve artık yoldan çıkmışken, bireysel şirketlerin de Rusya'dan çıkmayı tercih ettiğini ve 300 şirketin bu rotayı seçmeye karar verdiğini belirtmek önemlidir. Bu, açıkçası, çoğu bu savaşı desteklemeyen ve onu protesto etmeye çalıştıkları için tutuklanan Rus halkı üzerinde oldukça orantısız bir etkiye sahip olabilecek çok sayıda teknoloji şirketini içeriyor. Rus vatandaşlarının %68'i Kremlin engellemeden önce YouTube'u kullanıyordu ve Google'ın çekilmesiyle bir daha bunu yapma şansları olmayabilir.
Rus halkı, hem Apple hem de Samsung'un eylemlerini protesto etmek için şirketten çekilmesiyle üst düzey akıllı telefonlar satın alamayabilir. Ancak bunun Çinli şirketler için büyük bir fırsat yaratabileceği unutulmamalıdır. Özellikle Xiaomi, son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde büyüyor ve bu yaptırımlar, ona çoğunlukla Rusya'da sarsılmaz bir dayanak oluşturma ve sürdürme şansı verebilir.
Spotify ve Netflix, Rusya'daki hizmetleri de askıya aldı ve bu, birçok Rus insanının oldukça hayal kırıklığına uğrayacağı bir şey. Rusların yalnızca %15'i Netflix'i ve %7'si Spotify'ı kullansa da, bu hizmetler bölgede henüz oldukça yeniydi ve şans verilirse kullanıcı sayılarının artma ihtimali oldukça yüksek. Bu, büyük uluslararası meselelerin, her şeyden önce, onlardan gerçekten sorumlu olan insanlar yerine ortalama vatandaşları nasıl etkileme eğiliminde olduğunu gösteriyor.