Ayrıca, bu yeterince korkutucu değilse, ülkedeki her vatandaş için 20 veri ihlali olayını düşünün. Yikes, işler pek iyi görünmüyor, orası kesin.
Veriler, çoğu kişinin Bilgi Güvenliği araştırması açısından lider olarak gördüğü Crucial'dan geliyor.
2013 ve 2021 arasındaki dönemde, organizasyon dünya çapında çok sayıda veri ihlali vakasını listelemeyi başardı ve Amerika listenin başında yer aldı ve ardından ikinci sırada Kore'den bir mesafe geldi. Üçüncülük için Kanada oldu.
Crucial, ABD'nin siber suçlar için en önemli yer olduğunu ve çok sayıda veriye bağımlı kuruluşla artan nüfusunun bununla pek çok ilgisi olduğunu cesurca beyan etti.
Şaşırtıcı bir şekilde, ABD veri ihlali olaylarını önlemeye yardımcı olacak birçok taktik ve stratejiye sahip olabilir, ancak bu endişe verici rakamlar açıkça daha fazlasını yapmaları gerektiğinin kanıtıdır.
Bu eğilimler, diğer her Amerikan vatandaşını çevreleyen büyük endişelerle uyumludur. Farkında değilseniz, yeni bir anket ülkenin dörtte üçünün finansal hesap ayrıntılarını potansiyel olarak hedef alan siber saldırılardan korktuğunu iddia ettiğini ortaya koydu. Bu arada, nüfusun sadece üçte birinin saldırıya uğrama endişesi veya korkusu var.
Geçen yıl ülke, siber saldırılarla ilgili maliyetler için küresel pakete liderlik etti ve bu da 9 milyon dolarlık ölçütün biraz üzerinde gerçekleşti.
Bununla birlikte, bu kesinlikle diğer ülkelerin ABD'yi yakalama açısından yaklaşmadığı anlamına gelmez. Örneğin, Kanada'nın veri ihlallerinin maliyeti şaşırtıcı bir şekilde %20 arttı.
Benzer şekilde, Birleşik Krallık da veri ihlallerinde hızlı bir artış ve bunlara eşlik eden kayıp yaklaşık %19,7'ye ulaştı. Kesin olmak gerekirse, bu yaklaşık 4,67 milyon dolar.
Olaya küresel bir perspektiften bakıldığında, 2021 yılında siber saldırıların nasıl yaklaşık %10 arttığını görmek ilginç. Uzmanlar, bu artışın bir dizi başka faktörün yanı sıra çoğunlukla COVID-19 pandemisi ile ilgili olduğuna inanıyor.
Crucial'ın diğer vaka raporları, yaklaşık 500.000 şarkının kaybolduğu popüler müzik paylaşım alanı MySpace ile ilgili geçmişteki istatistikleri vurguladı. Benzer şekilde, ABD Başkanı Joe Biden, Tesla CEO'su Elon Musk ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates gibi ünlü kişiliklerin ünlü hesaplarını içeren bir Twitter hack olayından da bahsetti.
Crucial ayrıca karmaşık parolalar, dosyaları yedeklemek için bulut veri depolama, SSD kullanımı ve hatasız kimlik doğrulama teknikleriyle veri ihlali riskini önlemeye verilen büyük önemi vurguladı.