2014 yılında Studio Wildcard tarafından geliştirilmeye başlanan Ark: Survival Evolved oyunculara aksiyon-macera karışımı bir hayatta kalma mücadelesi sunuyor. Açık dünya yapısını gördüğümüz oyun günümüzden oldukça uzak bir tarihte geçiyor. Henüz dinozorlarda çağının bitmediği, dinozorların tüm dünyaya hâkim olduğu çağda oyuncular yeteneklerini geliştirerek, basit silahlar yaparak hayatta kalmak için çaba gösteriyorlar. 2015 yılında Xbox One platformu için çıkış yapmış olan oyun PC için ise hâlâ erken erişim sürecinde oyunculara sunuluyor. TPS ve FPS tarzlarında oynanış imkânı sunan Ark: Survival Evolved’ı daha kaliteli bir noktaya taşımak için geliştirici firma durmadan güncellemeler üzerinde çalışıyor.
Oldukça sık güncelleme gelen oyuna en son iki gün önce Patch 248 isimli güncelleme getirildi. Bu güncelleme ile birlikte Ark: Survival Evolved oyununda bulunan haritalar daha da detaylandırılıp haritaların görsel kaliteleri arttırıldı. Üç farklı canlı türü eklendi ve oyun içerisindeki Explorer Note System güncellendi.
Güncellemeyle birlikte dağların yüksekliğinden vadilerin derinliğine, göllerin sayısından okyanus ve nehirlerin sayısına pek çok detay üzerinde geliştirmeler yapıldı.
Oyunun ana haritasında ve genişleme paketinde geçerli olan Explorer Note System’e 130 farklı hazine sandığı eklendi. Bu hazine sandıklarının içerisinde daha önce adalarda yaşamış insanların hikâyeleri bulunuyor ve bunları bulduğunuz zaman size geçici olarak XP bonusu sağlıyor. Sandıklardan çıkan 3D boyutlu bilgi tabletleri size, Romalı komutanların, Antik Çinli savaşçıların ve Mısırlı rahibelerin hayatları hakkında önemli bilgiler aktarıyor.
Ark: Survival Evolved’a eklenen üç yeni canlı türü ise avlanma şekliyle dikkat çeken Kaprosuchus, büyük kaya parçalarını savurabilen Chalicotherium ve oksijen veren Diplocaulus.
Oyuna eklenen ilk canlı türü, Kaprosuchus, su bazlı ortamlarda yaşayabilen etçil bir dinozor. Genellikle bataklıklarda yaşayan canlı, karada ve suda oldukça yüksek hızla hareket edebiliyor. Tek başına avlanan Kaprosuchus genellikle sürüsünden ayrı düşen küçük ve orta büyüklükteki canlıları avlıyor. Kaprosuchus’lar sabırlı avcılardır. Doğru zaman geldiğinde sudan fırlayıp güçlü çeneleriyle avını suyun derinliklerine çeker.
Eklenen ikinci canlı türü, Chalicotherium, soğuk bölgelerde bulunan sayısı az canlılardır. Basit davranışlar gösteren ilkel canlılar olan Chalicotherium’lar, kışkırtılmadıkları sürece kimseye saldırmazlar. Aileleriyle birlikte yaşayan ve genellikle günlerinin çoğunu yatarak veya aileleriyle geçiren bu canlılar otçuldur. Chalicotherium’lar evcilleştirilmeye müsait ve taşıt olarak kullanılmak için oldukça ideal canlılardır.
Oyuna eklenen son canlı türü olan Diplocaulus’lar ekosistemin orta-alt tabasında bulunan amfibilerdir ve ana vatanları adanın bataklıklarıdır. Kafalarında bulunan hava torbaları oyuncular için oksijen torbası görevi görür. Dalıcılar su altında daha fazla süre geçirmek isterlerse bu canlıların hava torbalarındaki oksijeni emebilirler.
Patch 248 ile oyuna getirilen diğer yenilikler:
- Ehlileştirilmiş dinozorlara kısırlaştırma özelliği getirildi.
- Ağaçlık ortamlar yüzde 70 daha fazla sağlık ve patlayıcı hasarlara karşı yüzde 50 daha fazla koruma sağlayacak.
- Dinozorlar üstünde dağlara tırmanırken silahınızı kullanabileceksiniz.
- Seyirciler oyuncuların konuşmalarını duyabilecek ve yazışmalarını okuyabilecek.
Yukarıdakilere ek olarak; Patch 248’in yayınlanmasının şerefine oyunun ARK: Scorched Earth genişleme paketi Steam’de yüzde 25 indirimde!
(Oyunun Steam sayfasına ulaşmak için tıklayın.)