Batman Arkham Knight Season Pass İnceleme (PlayStation 4)

Bu arada, Arkham Knight oyununun DLC paketleri de gerçekten muhteşem. Onlarca yenilik, bir sürü yeni hikaye ve birçok “Challange” modu ve daha fazlası… İlerleyen günlerde DLC paketlerinin de incelemesini yapacağım.” Diyerek sonlandırmıştım Arkham Knight incelememi. Gerçekten de içerik olarak son derece zengin olan “ Season Pass ” incelememize başlıyorum.

Ana oyun: Batman: Arkham Knight İncelemesi

Arkham Episodes:

4 Koldan Gotham

Dışı sizi, içi beni yakar… Çok ama çok hoş deneyimler sunmasının yanı sıra ilk tanıtıldıklarında hikaye olarak gerçekten ümit vaat ediyorlardı; lakin bölümler ne yazık ki 10-20 dakika uzunluğunda, bu gerçekten hayal kırıklığı... Yine de “Amaan olmamış ya bu!” dediğim bir hikaye de yok; onu söylemeliyim.

1-Harley Quinn Story Pack:

Arkham serilerinde ilk defa Harley Quinn olarak oynadığımız bu hikayemiz, “Blühaven Polis Departmanı”nda geçmekte. Amacımız ise Poison Ivy’yi oradan kurtarmak ve Batman’ı alt etme yolunda bize yardım etmesini istemek.

Görüşüm: Harley Quinn ile oynamak gerçekten eğlenceli. Onun özel dövüş teknikleri ile oynadığınız oyunun sonunda, “Ulan biraz daha olsaydı be! Ne çabuk bitti; 15 dakika olmadı bile!” gibi serzenişlerle birlikte Harley Quinn ile oynamaya doyamadığınızı fark ediyorsunuz.

NOT!: 2. BAŞLIĞIMIZ HİKAYE İLE İLGİLİ SPOILER VEREBİLECEĞİNDEN UYARIYORUM, KENDİSİ FOTOĞRAFTAN SONRA KARŞINIZA ÇIKACAK.

2-Redhood Story Pack:

Hikayemiz, Arkham Knight oyunundan sonra olanları konu alıyor. Bu pakette, asıl hikayemizin kötü adamı, geçmişimizin pişmanlığı, hayal kırıklığı ve daha niceleri olan Jason Todd’u canlandırıyoruz. Black Mask, Batman’ın yokluğunda Gotham’a döner. Redhood ise onu Gotham’dan gitmeye ikna etmek için yola çıkar. Elbette kendi yöntemleriyle…

Görüşüm: Redhood’un silahlarla olan ilişkisi ve bu silahların dövüş sahnelerine muhteşem etkisi… “Hikaye modunu Redhood ile oynayamıyor muyuz ya?!

3-A Matter of Family

Hikayemiz, serimizin ilk oyunu olan “Arkham Asylum”dan öncesini konu alır. “Batman:The Killing Joke”den esinlenilen ve fazlasıyla göndermeleri bulunan hikayemiz, “Arkham Episodes” kategorimizin en uzun oyunu olup 45 dakika sürmekte. Batgirl’i kontrol ettiğimiz bölümde düşmanımız tabii ki de Joker ve Harley Quinn’dir. Jim Gordon kaçırılmıştır ve Barbara Gordon nam-ı diğer Batgirl, Robin’in de yardımı ile babasını kurtarmak için yola koyulur.

Görüşüm: Batgirl ve Robin arasındaki ilişki, güzel karakter animasyonları, Joker ile Harley ve son derece başarılı final sahnesi ile oyunda en zevk aldığım hikaye diyebilirim.

4-Catwoman’s Revenge:

Hikayemiz, Arkham Knight sonrasını konu alır. Catwoman’ı canlandırdığımız bölümde Selina Kyle’nin hedefi Riddler’dir.

Görüşüm: Catwoman deneyimini eski oyunlarda da yaşamıştık; ancak yeni dövüş teknikleri ile bu oyunda ayrı bir tat aldığımı söylemeliyim. Aynı zamanda final dövüşü en zor olan DLC hikayesiydi.

5-GCPD Lockdown:

Arkham Knight sonrasında geçen hikayemiz, Penguin’in hapishaneden kaçışını konu alır. Nightwing ise onu durdurmaya çalışır.

Görüşüm: DLC hikayeler arasında harita olarak en beğendiğim hikayedir. 5 katlı bir bina, onlarca düşman ve Penguin… Esprili diyalogları ve kaliteli animasyonlarıyla gayet iyiydi.

6-A Flip Of a Coin:

Arkham Knight sonrasında geçen hikayemizde, Tim Drake olarak Two-Face’nin peşine düşer ve planlarını bozmaya çalışırız.

Görüşüm: Final sahnesi hariç, sadece vasattı. Sıradan bir hikaye olmuş; 10 dakikadan kısa sürmesi de cabası.

SEASON OF INFAMY:

Her mekan bir düşman!

Tüm “Arkham Episodes” bölümünü bitirdikten sonra “Ya nerede bu hikaye?” diye 5-10 dakika aradığım ve sonra bulamayıp internetten nerede olduğuna baktığım DLC paketi... Kendisi açık dünyanın içerisinde yer alıyor; demedi demeyin.

Paket, Gotham haritamıza 4 yeni mekan daha ekliyor. Her bir görev ortalama 45 dakika sürmekte. Görevlerimizin baş düşmanları ise Ra's al Ghul (Head of the Demon), Mad Hatter (Jervis Tetch), Killer Croc (Waylon Jones) ve Mr. Freeze (Victor Fries)’dir.

Evet istediğiniz sorudan başlayabiliyorsunuz.

1-Shadow War:

Batman, League of Assassins’in yani Ra's al Ghul’un suikast birliğinin  2’ye ayrıldığını fark eder ve 2 grubu da Gotham yok olmadan evvel durdurmalıdır.

2-Wonderland:

Mad Hatter GCPD’de tutsaktır; fakat ortaya kendisini bilerek yakalattığı çıkar. 3 polis memurunu kaçırıp şehrin farklı yerlerine saklamıştır ve her şey Batman’a bağlıdır. Mad Hatter’in çılgın oyunu başlamıştır.

3-Beneath the Surface:

Killer Croc, denizaltı hapishanesindeki hücresinden kurtulmuş ve adamlarıyla birlikte hapishaneyi ele geçirmiştir. Batman, Nightwing’in de yardımıyla olaya el atar.

4-In from the Cold:

Mr.Freeze, Gotham’a geri döner; ancak hasta eşi Nora Fries, Militia tarafından kaçırılır. Batman, Nora’yı kurtarmak için Mr. Freeze ile iş birliği yapmak zorundadır.

Yeni Batsuitler…

Kostümler hakkında yazacak pek bir şey yok. Her bir noktasından detay akan bu kostümler, oyunu orijinal kılan objelerden biri.

Batman:

  • New 52 Batman Skin
  • 1989 Movie Batman Skin
  • Batman Noel Skin
  • Batman Inc. Skin
  • 1970 Batman Skin
  • Ironic Grey & Black Batman Skin
  • Batman Flashpoint Skin
  • 1st Appearance Batman Skin
  • 2016 Batman V Superman, Batman Skin
  • Dark Knight Returns Batman Skin
  • Batman Beyond Skin
  • Classic TV Series Batman Skin
  • Justice League 3000 Batman Skin
  • 2008 Dark Knight, Batman Skin
  • Anime Batman Skin
  • Zur en Arrh Batman Skin
  • Gold Batman Skin

Robin(Tim Drake):

  • New 52 Robin Skin
  • One Year Later Robin Skin
  • Classic TV Series Skin
  • Original Tim Drake Robin Skin

Catwoman:

  • 1990s Catwoman Skin
  • Classic TV Series Skin

Nightwing(Dick Grayson):

  • New 52 Nightwing Skin
  • Original Arkham Nightwing

Harley Quinn:

  • Classic Harley Quinn Skin

Araçlar:

Araç zenginliği konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamayan paketimiz, kendi içinde 2 sınıfa ayrılıyor. Aslında tüm araçları açık dünyada aktif edip kullanabiliyoruz; fakat bazı araçlarımızı her türlü ekipmanla birlikte tüm savaş, çarpışma ve kovalama gibi durumlarda kullanabilirken, bazılarında ise hiçbir teçhizat bulunmamakta. Yani açık dünyadasınız ve bu bahsettiğim araçlardan birini kullanıyorsanız; istediğiniz gibi gezip dolaşıp zaman yarışlarında kullanabilmenize rağmen savaş modları maalesef etkin değil. İşte araç listemiz!

Savaş Modu Olan Araçlar:

  • Batmobile MK 2
  • 1966 Batmobile
  • Rocksteady Themed Batmobile
  • Riddler Themed Batmobile
  • 1970s Batman Themed Batmobile
  • Prototype Batmobile

Savaş Modu Olmayan Araçlar:

  • Original Arkham Batmobile
  • 1989 Movie Batmobile
  • 1960s TV Series Batmobile
  • 2008 Tumblr
  • 2016 Batman V Superman Batmobile
  • Jokermobile: Bir de bu aracımız var ki; yalnızca “concept art” olarak oyunumuzda bulunmakta ve bu aracı kesinlikle aktive edemiyoruz. Bazı rivayetlere göre oyunu %100 tamamlarsak kullanabilirmişiz…

Oyundaki Tüm Araç ve Suit Görsellerine Bu Video’dan Ulaşabilirsiniz.

Challanges:

Vur dedik, öldürdün Rocksteady

Season Pass ile oyunumuzun zenginleşen bir diğer öğesi ise “AR Challange”ler. Tamı tamına 86 adet “Challange”mizin olduğu bu kategori DLC’lerden sonra 6 ayrı başlıktan oluşmakta.

1-Combat:

Bu modda, hikayeyi oynarken karşılaştığımız toplu rakiplerin olduğu bölümleri “Batcave”imizdeki simülasyon cihazı sayesinde kendimizi sınıyoruz. Yalnızız. Karşımıza 3 veya 4 parti düşman topluluğu çıkmakta. Birini bitiriyorsunuz derken bir diğer grup çıkıveriyor, istenmeyen tüy misali… Onları etkisiz hale getirme şekillerimize göre puan alıyoruz ve puanımıza göre 1’den 3’e kadar yıldız alıyoruz. “Ne işe yarıyor bu yıldızlar?”. Aldığınız yıldız sayısına göre “Skill Point” ile ödüllendiriliyorsunuz ve bu ödüllerle oyun içindeki “Batsuit”, araç, dövüş teknikleri, teçhizat özellikleri gibi sınıfları güçlendirip oyunumuza keyif katabiliyoruz.

2-Predator:

Combat ile aynı sistemi kullanan bu moddaki tek fark; rakiplere karşı ekip halinde savaşıyor olmamız. Ödülümüz:Yıldızlar.

3-Batmobile Race:

Adından da anlaşıldığı gibi Batmobile’mize atlıyoruz ve zamana karşı yarışıyoruz. Bu oyun modumuzda da yarışı bitirme süremize göre ödüllendiriliyoruz. Ödülümüz:Yıldız, yıldız, yıldız...

4-Batmobile Combat:

Yine simülasyon aracılığı ile aracımıza biniyor ve karşımıza çıkan helikopter, tank veya savaş makinesi demeden alayını indiriyoruz. Ne mi kazanıyoruz? Daha çok yıldız.

5-Batmobile Hybrid:

Bu mod, üçüncü ve dördüncü başlığımızdaki 2 modun toplamından oluşuyor aslında. Süreye karşı yarışmaya başlıyorsunuz, tam her şey güzel derken bir anda karşınıza tanklarla kurulu bir ordu çıkıyor. Acele etmelisiniz, keza süre ilerliyor ! Ödülümü… Neyse…

6-Scarecrow:

Scarecrow yine beynimize girer ve onun yarattığı cehennemde zamana karşı yarış veririz. Biz hızlı bitirelim dedikçe o yolumuza taş koyar, tekerimize çomak sokar… 3 adet haritadan oluşan bu pakette ödülü biliyorsunuz zaten.

Batman Arkham Knight Season Pass Alınmalı mı?

Kostüm ve araçlarlardaki bolluğun yanı sıra, gelen hikaye ve "Challange"lerle zengin bir içerik oluşturan "Arkham Knight Seasons Pass" bence fena değil. Her ne kadar Arkham Episodes'deki 6 hikayenin 5'i kısa, yayınlanan arabaların bir kısmını savaş modunda kullanamıyor olmamız biraz can sıkıcı da olsa indirim döneminde alınabilecek en iyi DLC paketlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Kısa da olsa eğlenceli hikayeler, herkesin beğenisine uygun araç arayüzleri ve unutmayın ki herkesin Batsuit anlayışı da farklı; bu konuda rahat olabiliyorsunuz. Season of Infamy Story Pack'ını çok beğendiğimi de söylemeliyim. Kısacası, paranız varsa tavsiye ediyorum; güzel deneyimler sunduğu kesin. Ancak indirim dönemlerini beklemenizde fayda var. 60 lirayı pek de hakettiğini söyleyemem.

İncelemenin sonuna geldik, umarım beğenmişsinizdir. Başka incelemelerde görüşmek üzere. Unutmayın yorumlarınızı bekliyorum.

Oyun İnceleme Haberleri