Mobil Oyun Nasıl Yapılır? 5 Mobil Oyun Yapma Programı

Bir çoğumuz oyunları oynarken bu oyunun nasıl yapıldığını hep merak ederiz. Özellikle gelişen teknolojiyle mobil oyun yapma eskisi kadar zor bir durum değil çeşitli programlar ve hazır kaplama paketleriyle oyun yapmanın daha kolay bir hal aldığını söylemek mümkün. Sizlere hazırlamış olduğumuz bu detaylı yazımızda nasıl

mobil

oyun yapılır ve oyun yapmak için mobil oyun yapma programları önereceğiz.

Bir çok oyun yapma programı mevcut fakat içlerinden iyi olanlarını seçerek sizlerin seçim yapma şansınızı kolaylaştırmak için seçtiğimiz programlar Unity, Game Maker Studio, Construct 2, Gotod Engine ve Un Real Engine programları ile dilediğiniz oyunu yapabilir Android ve iOS marketlerinde yer almasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Programları şöyle kısa bir şekilde inceleyelim.

Öncelikle mobil oyun nasıl yapılır sorusunu kendinize sormadan önce oyun yapmak için kendinize güveninizin tam olması gerektiğini unutmayın. Mobil oyun yapmak için zamana ve sabıra ihtiyacınız var her ne kadar vermiş olduğumuz programlar oyun yapmayı kolaylaştırsa da en çok iş sizde bitiyor. Mobil oyun yapmak için bazı programlarda kodlama bilmeniz şart. Şimdilik basit bir şekilde başlayayım ilerleyen zamanlarda kendimi geliştiririm diyorsanız bu programlar tam size göre. Oyun yapmak için en çok oyunda kullanacağınız kaplamalar ve hazır kodlar sayesinde oyun yapmanız kolay bir hal olacaktır.

Aşağıdaki popüler mobil oyunları inceleyerek oyun fikirleri edinebilirsiniz;

  • Android ve iOS için 3D Araç Park Etme Oyunu
  • Super Mario Run
  • Injustice 2 Shattered Alliances
  • Lara Croft GO

Mobil Oyun Yapma Programları

Unity

Belkide piyasada en çok kullanan oyun yapma programlarından biridir. Gerek kolay ara yüzü gerek kaplama paketi genişliği ile ilk göze çarpan uygulamalar arasında yerini alıyor. Ayrıca Unity, Sadece Mobil oyun yapmak için değil bir çok platforma oyun yapma imkanı sağlıyor.

PS4, Xbox One, Wii U ve Switch gibi platformların desteklemesinin yanı sıra WebGL, Facebook ve Oculus Rift ve Steam VR gibi sanal gerçeklik gibi platformlarıda desteklemektedir. Ancak bu program ile oyun yazmanız için C# kodlama dilini bilmeniz gerekiyor.. bunun için çeşitli platformlarda eğitim videoları yer almaktadır. Yada başlangıç olarak hazır kod kullanarak, kısıtlı bir şekilde deneyim yaşayabilirsiniz. Bu programın kullanımı tamamen ücretsizdir ama yıllık geliri 100 bin doları aştığında ücret ödeme gerektirebilir.

Web:

Mobil Haberleri