Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi: Bakan Işıkhan'dan maaş farkı konusuna son noktayı koydu...

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Ocak ayında açıklanacak zam oranlarına kilitlenmişken, emeklilik sisteminde düzenlemelerde gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu.

Emeklilik sistemindeki düzenlemeler maaş farkını da gündeme getirdi. Maaş farkı dolayısıyla emeklilik dilekçelerini 2025 yılında mı yoksa bu yıl mı verilmesi gerektiği konusunda bazı vatandaşların kafa karışıklığı internet aramalarına dayan yansıdı. 2024 ila 2025 yılında emekli olacak olan vatandaşların maaşlarını da yüzde otuzluk fark meydana gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilik sistemine ilişkin,"Emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Çünkü sistemli ve başarıyla yürüyen bir sisteme müdahale ettiğinizde ki, biz tek başımıza da müdahale edemeyiz, Çalışma Bakanlığı olarak diğer bakanlıklarımızın da bu konuda hassasiyet gösterdiklerini biliyorum.Ancak burada konuyu ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Bu tür durumlarla daha önceki yıllarda da karşılaştık. Tabii SGK ve Bakanlık olarak, şu mesajı vermek isterim, çalışanlarımızın daha çok üretimine ve çalışmasına ihtiyacımız var. Sistemde ne kadar çok kalırlarsa sosyal güvenlik sistemimizin geleceği, sürdürülebilirliği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, Emekli maaşına yönelik oranlardaki değişikliğe ilişkin "Sistemde ne kadar kalınırsa gelecekteki emekli aylıklarının da daha yüksek olacağını öngörebiliyoruz. Tabii biz vatandaşlarımızın tercihine, emeklilik kararına müdahale edecek bir noktada değiliz.

Şu an her bir vatandaşımız emeklilik süresini e-Devlet'ten rahatlıkla görebilir, dilekçesini verip emekli aylığına hak kazanabilir. Sistemde kalıp çalışmayı tercih etmelerini ben özellikle rica ediyorum. Gelecekte çocuklarımıza sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi bırakmak için daha çok çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var"dedi

Yaptığı açıklamada asgari ücrete de değinen Bakan Işıkhan, Işıkhan, şunları söyledi:

"İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı komisyon toplanacak. Çalışmalarını belli bir dönem sürdürecek ve sonrasında nihayete erdirdikleri, hem işçiyi hem işvereni memnun edecek rakamın gündemimize gelmesi ve daha sonra da karar verilmesi süreci söz konusu olacak. AK Parti hükümetleri olarak biz her zaman işçimizin, işverenimizin maksimum faydayı elde etmesini sağlıyoruz, o yönde çabalarımızı sürdürüyoruz. 2025 yılı asgari ücretini belirlerken de bu hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri