Az önce Bakan Göktaş açıkladı: O ödeme hesaplara yatırıldı

Az önce Bakan Göktaş açıkladı: O ödeme hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı bireyler ve ailelerine yönelik "Evde Bakım Yardımı" ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Bakan Göktaş, bu ay toplamda 4,9 milyar TL'lik yardımın, 544 bin vatandaşa ulaştırılacağını belirtti. Yardımın aylık olarak hak sahibi başına 9.077 TL olarak belirlendiğini ifade eden Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşayarak bakımlarının sağlanmasını desteklemek amacıyla uygulandığını vurguladı.

Göktaş, engelli bireylerin aile bütünlüğü içinde bakımlarının yapılmasının önemine değinerek, Bakanlık olarak eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklara erişimin sağlanması için hak temelli politikalar geliştirdiklerini belirtti. Bu doğrultuda, Evde Bakım Yardımı'nın sürdürülebilir ve şeffaf bir şekilde devam edeceğini ve ailelerin desteklenmeye devam edeceğini ifade etti.

BAKAN GÖKTAŞ DUYURDU

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, “Hali hazırda 544 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bu ay toplam 4,9 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri