Asgari ücretle ilgili hükümetten ilk açıklama! Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücretle ilgili hükümetten ilk açıklama! Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücret 2025 yılına ilişkin ilk resmi açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.
Milyonlar asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme beklerken, hükümet tarafından bugüne kadar herhangi bir açıklama gelmemişti. Ancak yeni yıla iki ay kala, hükümet tarafından da 2025 asgari ücretine karşı bir açıklama geldi.

Beklenen açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. Dar gelirlinin umutlarını bağladığı açıklamada hangi ifadeler yer aldı?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ARALIK’TA

Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayı başında süreci başlatacağını belirterek, asgari ücretin çalışanların satın alma gücünü koruyacak şekilde belirleneceğini vurguladı.

Ayrıca, belirlenen ücretin işverenler tarafından minimum ücret olarak belirlenebileceğini ve bunun üzerine ücret verilebileceğini de ekledi.

Bakan, yeni asgari ücretin yaşam standartlarını iyileştirecek şekilde, ekonomiye zarar vermeyecek bir düzeyde olacağını umut ettiklerini dile getirdi.

Bakan Işıkhan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Asgari ücret milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir konu. Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir durum değil. Belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz var. Aralık ayının başında inşallah bu süreci başlatacağız. Belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlarımızın satın alma gücünü koruması çok önemli. Asgari ücreti minimum ücret olarak belirliyoruz, işverenlerimiz bunun üzerinde ücret verebilirler. Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum.”

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Işıkhan, bu konuda herhangi bir çalışma olmadığını ve kıdem tazminatının yerine geçecek endişelere gerek olmadığını belirterek işçi ve işveren kesimini rahatlattı.

YENİDOĞAN SKANDALI

Ayrıca, "Yenidoğan Çetesi" skandalı ile ilgili olarak da Işıkhan, özel hastanelerin ruhsatlarının iptaliyle birlikte ödemelerinin durdurulduğunu ve bu hastanelerin kapatıldığını ifade etti.

Ekonomi Haberleri