SON DAKİKA: Et yiyen örümcek alarmı o kentte yaşayanları ayağa kaldırdı! O ilde alarm verildi...

SON DAKİKA: Et yiyen örümcek alarmı o kentte yaşayanları ayağa kaldırdı! O ilde alarm verildi...

Sarıkız Örümceği, Türkiye’nin iç, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak bulunan, örümceğe benzeyen ancak tam olarak bir örümcek olmayan bir canlıdır. Bu canlı, iki ağzı ve on bacağı bulunan, et ile beslenen bir türdür ve akreplerle beslenebilir.

Sarıkız Örümceği’nin fiziki yapısı, boyunun 7 ve 8 santim civarında olduğunu ve solifugae ailesinden, ağ yapmayan bir örümcek olduğunu gösterir.

Zehirli olmadığı söylenmesine rağmen, kuvvetli çenelerinin ısırıkları oldukça acı verebilir.

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak bulunan Sarıkız Örümceği, sıcak ve kurak iklimleri tercih eder ve genellikle taşlar, ağaç kabukları veya bitkilerin yaprakları üzerinde yaşarlar.

Sarıkız Örümceği’nin zehirli olup olmadığı konusunda farklı bilgiler bulunmakla birlikte, bazı kaynaklar zehirli olduğunu ve insanı öldürebileceğini belirtirken, diğer kaynaklar zehirli olmadığını ifade etmektedir.

Eğer Sarıkız Örümceği tarafından ısırıldıysanız, derhal amonyak tedavisi uygulamanız ve bir sağlık kuruluşuna danışmanız önerilir.

HIZI SAATTE 1,5 KİLOMETRE

Fiziki olarak, Sarıkız Örümceği 7-8 santimetre civarında boyutlara sahiptir. Ağ yapmayan ve rüzgar akrebi olarak da bilinen bu örümcek türü, gövdesinde ayaklara ek olarak sağlı sollu iki tane antenimsi aparat bulundurur. Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için genellikle gece hareket eder. Hızları saatte 1,5 kilometreye kadar ulaşabilir.

Basın Bülteni Haberleri