Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, merkez medyanın Ekrem İmamoğlu’na destek eylemlerini ve Saraçhane buluşmalarını yayınlamaması nedeniyle boykot listesine eklendiğini açıkladı. “Bizi görmeyeni gömeceğiz” diyen Özel, halkı EspressoLab, D&R, İdefix, Demirören AVM, Kilim Mobilya, Ülker, TRT, TGRT, İhlas Ev Aletleri, Turkuaz Yayınevi, Milli Piyango, misli.com, iddia.com, ETS Tur, DHA ve İHA’yı boykot etmeye çağırdı.
“AK Partililer iftardan sonra kahveciye koştuysa, bu çağrı işe yaramış demektir”
Boykotun etkili olup olmadığını anlamanın zor olduğunu söyleyen Çakır, “Ama bir baktık, AK Partili bazı milletvekilleri ve bazı AK Parti üyeleri iftardan sonra o kahve dükkanlarından birine gitmişler ve orada böyle eğlenceli bir şekilde video çekmişler. Bu da gösterdi ki gerçekten boykot etkili oluyor” ifadelerini kullandı. Bu tür tepkilerin, toplumda oluşan dalganın iktidarı rahatsız ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.
“Tüketimden gelen gücü kullanmak”
CHP’nin hedef aldığı şirketlerden bazılarının açıklama yapmak ya da isim değiştirmek zorunda kaldığını hatırlatan Çakır, “Ne deniyor? Tüketimden gelen gücü kullanmak. Bu çok ilginç. İlk defa duyuyorum ama çok ilginç bir kavram” dedi. Bu tür çağrıların çalışanlara zarar vereceği yönündeki eleştirileri ise “Tamamen konuyu bulandırmaya yönelik şeyler” diyerek yanıtladı.
“Şaşırtan bir CHP var karşımızda”
CHP’nin son dönemde izlediği stratejilerin dikkat çekici olduğunu belirten Çakır, “CHP şaşırtıyor, Özgür Özel şaşırtıyor. Gerçekten yaratıcı fikirler bunlar. Bir zamanlar adalet yürüyüşü böyleydi, şimdi ön seçim, dayanışma sandığı, boykot gibi yaratıcı fikirlerle muhalefet belli bir karşılık buluyor” dedi. Son olarak, bu sürecin İmamoğlu’na yönelik yargı sürecinin “siyasi operasyon” olduğu algısını da güçlendirdiğini ifade etti.