Milyonlarca memur ve emekli zammı belirlendi! İşte zamlı maaş tablosu

Milyonlarca memur ve emekli zammı belirlendi! İşte zamlı maaş tablosu

Yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte, memur ve emekli zammı da belirlendi. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. İşte detaylar...

Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emekli zamları da belirlendi. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı eklenerek görevdeki memurların temmuz ayı zammı %19.31 olarak açıklandı. Ayrıca, memurlara 2023 yılında verilen seyyanen zam tutarının bu ay da artacağı bildirildi. Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan, memur maaşlarını detaylı bir şekilde hesaplayarak tabloyu yayınladı.

Yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte, görevdeki memurların temmuz ayı zamları da netleşti. Memurlar, memur emeklileri gibi 2024 yılının ikinci altı ayında toplu sözleşmeden kaynaklı %10 zam alacaklar.

Ayrıca, 2024 yılının ocak-haziran dönemini kapsayan 6 aylık enflasyon oranı %15'i aşarsa, bu fark da enflasyon farkı olarak ödenecek. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı eklenince, görevdeki memurların temmuz zammı %19.31 olacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR?

Buna göre de en düşük memur maaşı 39.183 liraya çıkacak.

KİM NE KADAR ALACAK?

Yeni zamlarla birlikte, genel müdürün (1/4) maaşı 88.673 TL, öğretmenin (9/1) maaşı 40.824 TL, polis memurunun (8/1) maaşı 52.522 TL, uzman hekimin (1/4) maaşı ise 66.174 TL olacak.

Memurlar, yıl başında maaşlarını %49.25 zamla almışlardı. Temmuz zammıyla birlikte, memurların 2024 yılı zam oranı %68.56'ya yükselecek.

SEYYANEN ZAM ARTACAK MI?

2023 yılı temmuz ayında kamu çalışanlarına 8.077 TL seyyanen zam yapılmış ve memurların zamlı maaşlarına bu tutar eklenmişti. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında enflasyon farkı da dahil edilerek yapılması planlanan artışlara ek olarak, (15.965) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılmasıyla belirlenecek ilave ödeme miktarı öngörülmüş ve bu kapsamda seyyanen zam verilmişti. Seyyanen zam, ilave bir ücret olarak ödenmişti. Bu yılın ocak ayında seyyanen zam tutarı artırıldı ve şimdi temmuz zammında da seyyanen zam tutarının artırılması planlanıyor.

İŞTE KURUŞU KURUŞUNA YENİ MAAŞLAR

Not: Bu tabloda yer alan maaşlar, 2024 Temmuz ayında 1/1-1/4-4/1-3/3-5/4-6/4-2/4 derece ve kademesine göre görevdeki öğretim görevlisi, öğretmen, profesör, araştırma görevlisi, polis memuru, hemşire, il müdürü, baş komiser, genel müdür, genel sekreter, hukuk müşaviri, araştırmacı, avukat, memur, asistan, daire başkanı, denetmen, eğitim görevlisi, ekonomist, gelir uzmanı, hizmetli, idare memuru, işletme müdürü, itfaiyeci, güvenlik görevlisi, müfettiş, mühendis, sağlık memuru, doktor, şoför, tekniker, teknisyen, uzman ve zabıta memurlarını kapsamaktadır. Aile yardımı, çocuk ödeneği ve memurların bulundukları illere göre aldıkları ücret farkları tabloya dahil edilmemiştir.

Basın Bülteni Haberleri