American Truck Simulator Nasıl Bir Oyun?
Euro Truck Simulator 2 oyunu ile yakalamış oldukları güzel bir başarı sonrasında yakalamış oldukları cizgiyi devam ettiren SCS Software, bizleri şimdi American Truck Simulator oyunuyla Amerikanın eşsiz yollarına sürüklüyor. İlk öncelikle 2013 senesinde duyurulmuş olan, sonrasından 2015 senesinde ilk kez gösterilmiş olan ve en son olarak 2016 yılında çıkışını gerçekleştirmeye devam eden American Truck Simulator, yalnızca PC platformu amacıyla çıkış yapmış durumda. Hadi bakalım o zaman American Truck Simulator’u araştırmak için hazır mısınız? Çünkü biz buna çoktan hazırız.
Nevada Şehrine ve Kaliforniya’ya Hepiniz Hoşgeldiniz
American Truck Simulator yapmış olduğu çıkışta, özellikle bu aralar eyalet olarak yalnızca 2 tane eyalete sahip bulunmaktadır. Bu eyaletlerin içerisinde Nevada ile Kaliforniya. Tabiki bunun yanında American Truck Simulator’e gerekli görülen eyaletler güncellemeler ve ücretli alımlarla yeni ve çok farklı eyaletler eklenebilecek. bu konuda emin değilim ama tüm Amerika bu doğrultuda tamamlanmış olacak. Ancak Euro Truck Simulator 2 oyunu ile karşılaştırmalar yapıldığında American Truck Simulator yapmış olduğu çıkışında bakıyoruzki çok az bölgeye sahip bir oyun özelliğinde.Bu durum beni üzen en önemli hususlardan bir tanesi oldu.
Oyun içinde can sıkıcı bir konu ise, yeteri seviyede kullanılabilir aracın bulunmayışıdır. oyun içinde yalnızca en azından şimdilik 2 farklı markadan olan araçlar yer alıyor ve bu ne yazık ki oyun içinde pek yeterli gelmiyor. Bu durumun sebebini SCS Software, “Lisans problemleri” olarak tanımlasa da, yakın zaman içinde yeni araçların da ilave edileceğini ifade etmişlerdi. Bu konuda acıkça, bu oyunu 2 adet eyalet aynı zamanda 2 adet araç ile piyasaya çıkartmak yerine, biraz daha içerik dizeyn etmek yakışırdı SCS Software’a. Sizleri bu şekilde tanımamıştık.
Diğer bir noktaya değinecek olursak, American Truck Simulator’ın arayüz olarak hiçbir şekilde değişime ve yeniliğe yönelmemesi ve aynı şekilde Euro Truck Simulator 2’den kopyalanarak, oyuna direk yapıştırılmış olması. Yani, American Truck Simulator’da görmüş olabileceğiniz en yeni şey yalnızca yeni araç belirlemeleri, 2 adet eyalet ile yalnızca 2 marka modeldeki araç. yun düzeyine yeni eyaletler ve yeni model araçlar tabiki eklenecek ancak oyunun bu şekilde piyasaya çıkmış olması üzücü. Bu durumda ayrı bir oyun çıkartmak yerine, bir önce çıkan oyuna ek paket olarak belirlenmiş olsaydı daha iyi olurdu.
Bu Durumda Peki, Yenilik Hiç mi Yok?
American Truck Simulator ve Euro Truck Simulator 2’yi kıyaslamak gerekiyorsa, bu doğrultuda gelen yenilik yalnızca yeni bir harita düzenlemesi, çok yeni araç modelleri, yük park bölmesinde farklı seçenekler ve yük ağırlığı tartı mevzusu olarak bu konuda bilgi verebilirim. Bakıldığında bu sayılan her şey Euro Truck Simulator 2 oyundakiyle aynı, ağırlık tartma ise çok önemsenecek devrim özelliğinde bir yenilik olarak görülmemektedir. Yalnızca belirtilmiş olan yere gidilmekte ve enter tuşuna basıyoruz. Yük parkı konusunda karşımıza üç farklı seçenek çıkmaktadır. Bu özellikler, direkt enter tuşuna tıklanarak yükü otomatik olarak bırak, bir zorlukla karşılaşmadan yükü belli bir noktaya park etme ve en son olarak aracımızı geri giderek istenilen noktaya park etme.
Eyaletler ve araçlar bunun yanında harita büyük bir yenilik ancak Euro Truck Simulator 2’ye bunların hepsi modlar ile yapılabilmektedir arkadaşlar. Bu doğrultuda Euro Truck Simulator 2'nin sonrasında, American Truck Simulator’de çok farklı özelliklerin karşımıza çıkmasını beklerdik. Bu konuda oyun mekaniklerini ve oyun motorunu kastetmekteyim aslında. Bu bağlamda bir yenilik karşımıza çıkmamaktadır. Grafiklere bakıldığındaysa çok farklı bir ilerleme olmamaktadır. Şu şekilde açıklama yapalım, American Truck Simulator’ü ile Euro Truck Simulator 2’yi aynı olan grafik ayarları ile, 60 FPS çok kolay bir şekilde açabilmekteyim. Grafik açısından çok büyük bir fark yok tabiki.
Oyunda bariz göze çarpan tek bir yenilik bulunmaktadır. O da, bu doğrultuda geliştirici firmanın Euro Truck Simulator serisinde yapmış olduğu gibi her kenti kopyala ve yapıştır kullanmadan, Amerika’daki her bir eyalete, her kente farklı bir hava katmış bulunması. Bunu şehirler içinde söyleyebiliriz. Bu nedenle American Truck Simulator’deki yollar birbirlerine nazaran benzersiz özellikteler.