O Kişilere Emeklilik Mümkün! Erken Emeklilik Şartları Nelerdir?

O Kişilere Emeklilik Mümkün! Erken Emeklilik Şartları Nelerdir?

O Kişilere Emeklilik Mümkün! Erken Emeklilik Şartları Nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belirli kişilerin emekli olacağını duyurdu. İşte tüm ayrıntılar....

Ev hanımlarının emekliliğiyle ilgili düzenlemelerin yer alacağı torba yasa çalışmaları hız kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyerek emekli olabilecekleri bu düzenlemeyi duyurdu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, yasaya ilişkin detayları paylaştı.

EV HANIMLARI DA "EVDE ÇALIŞAN KADIN" SAYILACAK

Ev hanımları, "evde çalışan kadın" statüsüne alınarak emeklilik hakkı kazanacağı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uzun süredir gündemde olan bu düzenlemeyi duyurdu ve 5 yıllık plan kapsamında ev kadınlarına emeklilik imkanı sağlanacağını belirtti.

EMEKLİLİK DETAYLARINI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ev hanımlarına yönelik emeklilik düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı.

Cenkci'nin açıklamaları şu şekilde:

"Ev kadınları, isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödeyebilecek. Primler netleştikçe paylaşılacak. Primlerin bir kısmı devlet tarafından teşvik edilecek. Devlet, ev hanımlarına emeklilik için kolaylık sağlayacak. Yemek, çamaşır, ütü derken tam gün evde çalışan ev kadınlarına isteğe bağlı Bağkur statüsünde prim ödemelerinin üçte birini devlet destekleyecek” dedi.

Ev hanımlarına emeklilik hakkı, 7200 prim günle sağlanacağı belli oldu. İsteğe bağlı sigorta primi olarak yatırılacak 6400 lira 80 kuruşun, 2133 lira 65 kuruşluk kısmına devlet desteği verileceği belirtildi.