Bankalar yeni kredi kartı kararını duyurdu! Büyük artış olacak

Bankalar yeni kredi kartı kararını duyurdu! Büyük artış olacak

Bankalar yeni kredi kartı kararını duyurdu! Büyük artış olacak

Kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bankalar yeni kararını duyurdu. İşte tüm ayrıntılar...

Politika faizlerindeki yüzde 30 seviyesindeki artış sonrası birçok özel banka Ekim ayında pos komisyonlarını yüzde 3.5'e yükseltti. Böylelikle kartlı alışveriş oranının, pos ve sanal pos kullanımının artmasıyla rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu. Şu an, bankaların faiz artırımlarına yanıt olarak komisyonları yeniden artıracağına dair hazırlıklar yapılıyor.

POS KOMİSYONLARI ARTACAK

Haziran ayından hemen sonra özel bankaların pos faizlerinde yeniden artış yapması bekleniyor. Bu durum binlerce işletmenin gelirlerinde düşüş yaşanabileceği konusunda tedirginlik yarattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, pos komisyonlarının artmasıyla işletmelerin müşterilere yansıttığı masrafları göz önünde bulundurarak, bu süreci etkili bir şekilde yönetebilmek için çalışmalarına başladı.

IBAN'A TRANSFER YAPANLARA AĞIR CEZA GELİYOR

Pos komisyonlarının yüzde 3.5 seviyesine yükselmesiyle birlikte, birçok işletme komisyon ücreti ödememek için karekod yöntemiyle IBAN'a transfer uygulamasına geçti ve banka transferi yoluyla ödeme almaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "IBAN'a transfer" ile ödeme alan işletmeleri ciddi yaptırımlarla karşı karşıya bırakacağını duyurdu. Bakanlık, pos komisyonlarını arttırmak için dolaylı yollara başvuran işletmeleri engellemeyi hedeflediklerini açıkladı.