Bakanlık talimat verdi: TC kimlik numarasıyla başvurana IBAN’a 10 bin 053 TL yatacak!

Bakanlık talimat verdi: TC kimlik numarasıyla başvurana IBAN’a 10 bin 053 TL yatacak!

Bakanlık talimat verdi: TC kimlik numarasıyla başvurana IBAN’a 10 bin 053 TL yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara hemen her kalemde para yardımı yapıyor. Bakanlık, bu ödemelerin zamlanacağını açıklarken, bir para yardımı da 10 bin 053 TL’ye yükselecek. İşte detaylar…

Yaşlı ve genç, kadın ve erkek demeden yardıma ihtiyaç duyan her vatandaşa yardım elini uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara evde bakım yardımı yapıyor. Bakanlık, bu yardımla kapsamında vatandaşlara aylık 9 bin 077 TL’lik ödeme gerçekleştiriyor.

Son yapılan açıklamalara göre, 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyon oranlarının ardından bakanlığın sosyal yardım ödemeleri de zamlanacak. Bu kapsamda, evde bakım yardımına da zam gelecek.

EVDE BAKIM YARDIMI 10 BİN TL’Yİ AŞACAK

Yıl sonuna az bir zaman kala birçok ekonomist ikinci 6 aylık enflasyon oranı için yeni hesaplamalar yapıyor ve farklı tahminlerde bulunuyor. Bu tahminlerden biri de Piyasa Katılımcıları Anketi’nden (PKA) çıkan yüzde 43,14’lük oran olarak öne çıkıyor.

PKA’nın tahmini gerçekleşirse ve 6 aylık enflasyon oranı yüzde 43,14 çıkarsa, memur maaşı zam oranı da yüzde 10,75 olacak ve bakanlığın hak sahiplerine sağladığı sosyal yardımlar da yüzde 10,75 oranında zamlanacak.

Buna göre, hâlihazırda 9 bin 077 TL olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan evde bakım yardımı, yüzde 10,75 zamla beraber 10 bin 053 TL olarak hesaplara yatacak. Evde bakım aylığının zamlanmasıyla beraber bu aylığı alan hak sahipleri de ekonomik olarak bir nebze de olsa rahatlayarak rahat bir nefes alacak.