6 Milyon memur ve memur emeklileri için açıkladı: İşte memur ve emeklinin temmuz zammı

6 Milyon memur ve memur emeklileri için açıkladı: İşte memur ve emeklinin temmuz zammı

6 Milyon memur ve memur emeklileri için açıkladı: İşte memur ve emeklinin temmuz zammı

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketine göre, enflasyon tahminleri mayıs için %3, haziran için ise %2,54 olarak belirlendi. Peki, bu oran memur ve emekli maaşındaki zam oranını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Merkez Bankası, enflasyonun mayısta zirve yapacağını ve yıl sonu tahminini %38'e yükseltti. Yılın ilk dört ayında enflasyon farkı %3,23 olarak gerçekleşti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının 6 ayın sonunda %10'u bulacağını ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin temmuz zammının %20'ye ulaşacağını ifade etti. Ancak Yalçın, asıl önemli olanın enflasyonun kontrol altına alınması olduğunu vurguladı.

Açıklamada Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

PEKİ İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de Temmuz ayında yapılacak artışı bekliyor. Yılın ilk dört ayında enflasyon %18,72 olarak gerçekleşti. Bu rakama Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon oranlarının eklenmesiyle zam oranları netleşecek.

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketinde enflasyon tahminleri mayıs için %3, haziran için ise %2,54 olarak belirlendi. Eğer bu tahminler gerçekleşirse, ilk altı aylık enflasyon oranı %25'e ulaşacak ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu oranda zam yapılması gerekecek.