1 milyon kişi 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi...

1 milyon kişi 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi...

1 milyon kişi 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi...

İkinci EYT için geri sayım başladı. Yaklaşık 1 milyon kişi 5 yıl erken emeklilik hakkı elde edebilecek. İşte tüm ayrıntılar...

İkinci EYT düzenlemesi için geri sayım başladı. Bayramın ardından milyonlarca vatandaş Meclis’ten gelecek haberlere odaklanacak. Esnafa, ev kadınlarına ve çalışan annelere yıpranma payı müjdesi de gündemde. EYT düzenlemesi sonrasında, Bağ-Kur’lu küçük esnaflar prim gün sayılarının SSK’lı çalışanlarla eşitlenmesini umut ediyor.

1 MİLYON KÜÇÜK ESNAF YARARLANABİLECEK

Düzenleme hayata geçtiğinde, yaklaşık 1 milyon küçük esnaf 5 yıl daha erken emekli olma fırsatı yakalayacak.

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK HAKKI KAZANACAK

Erken emeklilik için Bağ-Kur priminin 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi planlanıyor. Böylelikle esnaflar 5 yıl erken emeklilik imkânına kavuşacak. Bu düzenlemeden 10 veya daha az çalışan olan esnaflar yararlanabileceği belirtildi.

EMEKLİLİK YAŞI ÇOCUK SAYISINA GÖRE DEĞİŞECEK

Kadınların emeklilik yaşı, çocuk sayısına göre esnetilebilir. Ayrıca, bazı mesleklerde uygulanan yıpranma payının, kadınlar için çocuk sayısına göre de geçerli olması gündemde yer alıyor.

EV KADINLARINA SİGORTA PRİM DESTEĞİ VERİLİYOR

Ev kadınları, isteğe bağlı emeklilikte devlet desteği bekliyor. Bu düzenlemeyle, isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

2 BİN 133 TL'SİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Asgari ücret üzerinden hesaplandığında, en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6 bin 400 TL olarak belirlendi. Bu tutarın 2 bin 133 TL'si ev kadınlarına destek olarak sağlanacak.