2024 emlak vergisi ödemesinin ikinci ve son taksiti tarih belli oldu: Son ödeme tarihi yaklaştı

2024 emlak vergisi ödemesinin ikinci ve son taksiti tarih belli oldu: Son ödeme tarihi yaklaştı

2024 emlak vergisi ödemesinin ikinci ve son taksiti tarih belli oldu: Son ödeme tarihi yaklaştı

Milyonlarca mülk sahibi için son ödeme tarihi yaklaştı.
2024 senesi emlak vergisi ödemelerinin ikinci ve son taksiti için son günler yaklaşıyor.

Kasım ayı süresince devam edecek ödeme döneminde, mülk sahipleri tarafından emlak vergisi borçlarının belediyelere ödenmesi gerekiyor. Tarihi kaçıran ve vergi ödemelerini geciktirenler, ceza ve faizlerle karşı karşıya kalacak.

Taşınmaz mülk sahibi olan her vatandaşın yükümlü olduğu bir vergi türü olan Emlak Vergisi’nin ödemesi, her yıl iki taksit halinde geçekleştiriliyor.

2024 senesi için ilk taksit ödemeleri Mart-Mayıs döneminde yapılırken, Kasım ayı boyunca da ikinci taksit ödemeleri yapılabilecek. Mülk sahipleri, 30 Kasım tarihine kadar ödeme yapmamaları halinde ise gecikme faizi ile karşı karşıya kalacak.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak Vergisi borçları farklı yöntemler izlenerek kolayca ödenebilir. Vatandaşlara belediyeler tarafından internet üzerinden online ödeme imkanı sunuluyor. e-Devlet sistemi üzerinden belediyenin hizmetine erişim sağlanarak borç miktarı öğrenilebilir ve hızlı bir şekilde ödeme yapılabilir. Ayrıca, belediye veznelerine giderek fiziki ödeme yapılabileceği gibi, posta çeki, banka havalesi ya da EFT yöntemleriyle de ödeme işlemi tamamlanabilir.

EMLAK VERGİSİ'NDEN KİMLER MUAF TUTULACAK?

Bazı gruplar, emlak vergisinden muaf tutuluyor. Gelir sahibi olmayanlar, engelli vatandaşlar, gaziler, şehit aileleri ve emekliler, emlak vergisinden muafiyet hakkına sahipler. Ancak muafiyet hakkından yararlanmak için ilgili belediyeye başvuruda bulunulması ve gerekli belgelerin sunulması gerekiyor. Başvurular tamamlanmadığı takdirde muafiyet hakkı kullanılmıyor ve mükellefler vergi ödemek zorunda kalabiliyor.