SSK Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini mutlu edecek haber! Emekliye 7 maddelik destek verilecek...

SSK Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini mutlu edecek haber! Emekliye 7 maddelik destek verilecek...

İktidarın emeklilerle ilgili açıklamalarından sonra, masada tartışılan 7 farklı destek gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal, konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İktidar kaynaklı emeklilerle ilgili açıklamaların ardından masada 7 farklı yöntem konuşuluyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal, konuyla ilgili ayrıntıları madde madde açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun emeklilere yönelik yeni düzenlemeler için başlattığı çalışma, kulislerde büyük bir heyecan ve merakla takip ediliyor.

Bu düzenlemelerin detaylarına dair yapılan tartışmalar ise gün geçtikçe artıyor. Bu bağlamda, emeklilerin refahını artırmaya yönelik adımların ne olabileceği de tartışma konusu haline geldi.

“İNDİRİM OLACAK”

Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Belediye hizmetlerinde indirim diyoruz. Bu, belediyeler birliği ile planlanacak bir şey. Su, atık su bedellerinde indirim ve belediye hizmetlerinde, belediye tesislerinde emeklilerle ilgili ciddi bir indirimden bahsediyoruz" şeklinde konuştu.

Bal, açıklamalarına devam ederek, "Bunun yanı sıra enerji destekleri de söz konusu. Doğal gaz ve elektrik faturalarında bir indirime gidilecek. Bu indirimlerin yüzdesi henüz belirlenmemiş olup, bunu netleştirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde fatura indirimi, ulaşım ve barınma desteği, düşük faizli kredi imkanı gibi birçok konuda refahı artıracak düzenlemelere odaklandığı belirtiliyor.

“CİDDİ ADIMLAR ATILACAK”

Bal, "Ulaşım desteği de öne çıkıyor. Bu, Ulaştırma Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütülecek bir projedir. Uçak ve tren biletlerinde indirim gibi uygulamalar yer alacak. Ev sahibi olmayan emeklilere kira desteği sağlanacak.

Kira artışlarıyla ilgili olarak emeklilere uygun bir destek sunulacak. Ayrıca finansal destek de sunulacak; bankacılık hizmetlerinde indirim, mevduat faizlerinde artış, refah payı ve taban maaş düzenlemesi gibi adımlar atılacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çalışılan ve milyonlarca emeklinin gelirini artırması beklenen düzenlemelerin uygulanması halinde, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı mensubu tüm emeklilerin bu desteklerden yararlanabileceği belirtiliyor.