Son dakika... SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerinin Bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belli oldu

Son dakika... SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerinin Bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ikramiyelerinin yatacağı tarihi açıkladı. Erdoğan, "Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız" dedi.

"ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 100 ORANINDA ARTIŞ"

Görev aldıkları her yerde çalışanların hakkı için çaba harcadıklarını belirten Erdoğan, "Bölgesel krizlerin ve istikrarsızlıkların yol açtığı mali yükü en az şekilde insanımıza yansıtmanın derdindeyiz. Sosyal koruma ücreti olan asgari ücret 17 bin liraya çıktı. Böylece asgari ücrette bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 100 oranında artış oldu" diye konuştu.

Erdoğan, yaptığı açıklamada memur maaşlarında yüzde 50'ye yakın artış gerçekleştirdikleri hatırlatmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı şekilde katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık" dedi.

'2-5 NİSAN TARİHLERİNDE HESAPLARA YATACAK'

Erdoğan, "Her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan ikramiyelerini 2 ila 5 nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız" ifadelerini kullandı.